A venit frigul.. am cam terminat si cu conservele, deci trebuia sa postez si ceva consistent si delicios! Si cum Cristina m-a ispitit cu tocanita asta, am pus-o in practica si eu! Tare buna a mai fost..
400 g ciuperci
1 ceapa
3 linguri smantana acra
1 lingurita faina
½ lingurita oregano
½ sare de mare
piper
3 catei usturoi
ulei de masline
patrunjel
Ciupercile le-am spalat si curatat, apoi, ptr ca nu au fost foarte mari, le-am taiat in patru.
Am pus uleiul la incins, am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, pe care i-am calit putin, apoi i-am scos. In uleiul incins, am pus ciupercile impreuna cu ceapa tocata marunt. Cand ciupercile s-au inmuiat, am condimentat cu oregano, sare, piper.
Am adaugat jumatate din verdeata tocata marunt si cca 150 ml apa si am lasat sa fiarba cam 10 minute.
Smantana am amestecat-o cu faina, iar amestecul l-am pus peste ciuperci. Am lasat sa fiarba cam 5 minute, sau pana se ingroasa. Am stins focul si am adaugat si restul de verdeata.
Am servit alaturi de mamaliga calda.
9 comentarii:
Yammy, ce bine arata!!!
OFFF, ce pofta imi este! arata super bine!
O mancare pe gustul meu.Imi plac mult ciupercile!
Pupici!
Ce frumos arata mancarica asta!! Pup
Mmmmm ce bunatate! Tu Simo,m-a luat foameaaa citind reteta ta :)
Mmm, ce buna e! Primesc si eu o portie? :P
Pup!
@Danutza, multumesc! Pup
@Cristina, lasa ca si tu mi-ai facut mie :)) Pupici
@Mihaela, si mie la fel!! Pup
@Paula, mercic! Pup
@Buburuza, exact asa am patit si eu la Cristina! :0 Pupici
@Alina, binenteles ca primesti o portie! Pup
O bunatate! Asa ceva nu refuz niciodata. Si mai ararta si frumos :)
@Oltean, doar o portie virtuala iti pot oferi!! :)
Trimiteți un comentariu