RSS

marți, 31 ianuarie 2012

Paine Floare

Ce sa fie, ce sa fie?? Pai cum, nu stiti ce?? Binenteles ca o painica!! :))

Ingrediente:

350 g faina alba
220 ml apa calduta
20 g drojdie proaspata
1 lingurita otet
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei masline
1 lingura ulei de masline ptr uns tava 
seminte de mac

duminică, 29 ianuarie 2012

Crema de zahar ars si 1 an de blogarit!

29.01.2011 - postarea nr. 1!
A trecut un an... 1 an in care am descoperit atat de multe... In primul rand, 1 an in care v-am intalnit pe voi toate/toti.. 1 an in care am poftit la fiecare bunatate facuta de voi si postata. 1 an in care am descoperit atat de multe mirodenii.. 1 an in care am prestat ptr prima oara foarte multe preparate... pe scurt: 1 an plin!!
Va multumesc ptr ca ati fost langa mine in tot acest an!
Si pentru ca-i zi de sarbatoare, neaparat trebuia sa va servesc cu ceva dulce. Si m-am tot gandit.. ce sa fie.. ce sa fie?! Intr-un final m-am hotarat sa fie ceva in premiera ptr mine - si am ales crema de zahar ars... si ceva imprumutat, ca sa-mi poarte noroc! (miresele stiu  de ce!:)) - si ptr asta ii multumesc Licutei Marin pentru reteta la care am poftit atat de mult timp!

Ingrediente:

1 litru lapte
8 oua
7 linguri zahar
1 esenta vanilie
1 lingura faina
4 linguri zahar pentru ars

joi, 26 ianuarie 2012

Ceafa de porc cu legume la cuptor

M-am tinut eu batoasa cat m-am tinut, dar pana la urma tot am cazut in pacat! Am mancat carne de porc, domn`le! Ce sa fac daca poftesc si traiesc in casa cu un ardelean?! Sper ca ma veti intelege si ierta... si ca sa va mituiesc, va ofer cate o portie! Sa vad eu acum cine ma va refuza! :))

Ingrediente:
1 bucata ceafa - 5 feliute potrivite
1/2 tija praz
1 ceapa potrivita
1/2 ardei gras verde
1 morcov mare
3 cartofi
cimbru
busuioc
piper alb
sare
ardei iute pisat (peperoncino)
zeama de la 1/2 lamaie
ulei de masline


marți, 24 ianuarie 2012

PREMIU: Cute blog award

Am primit din nou un premiu!!! De fapt nu eu, ci blogul meu! Dar... cum eu ma identific cu blogul... imi atribui acest premiu! :) Modesta de mine...
Si cum un premiu de obicei se ofera de cineva, de aceasta data premiul a venit de la Oana si ale ei Gene False si Prajiturele! Multumesc Oana ptr ca din nou te-ai gandit la mine! Esti o scumpa si te pup!

Premiul este insotit de urmatoarele reguli:
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul!
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu!
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu!

Paine de secara cu seminte

Nu-i asa ce era era momentul de o painica?? Si nu orice fel... ci o painica de secara! O bunatate nu alta!

 Ingrediente:
200 g faina secara
200 g faina alba
100 g faina neagra
1 lingurita sare
20 g drojdie proaspata
200 ml apa calduta
50 g unt topit
ulei de masline ptr uns tava
mac
susan
seminte floarea soarelui

duminică, 22 ianuarie 2012

Salata combinata

Sunt o mare iubitoare de salate... Mai bine de  jumatate de an (din primavara pana in toamna), una dintre mesele zilnice consta intr-o salata. De obicei combin cam tot ce imi place si cam ce am prin frigider...
Din pacate nu am poze cu procesul tehnologic (adevarul este ca-i foarte complicat! :)) pentru ca nu m-am gandit sa fac postare, decat dupa ce am amestecat toate ingredientele..

Ingrediente:
1 rosie
1/2 castravete
1/4 ardei rosu
1/4 ardei verde
1 ceapa rosie mica
10 masline verzi
10 masline negre
4 oua prepelita
4 felii salam crud-uscat
50 g branza de oaie
ulei de masline
sare
piper

vineri, 20 ianuarie 2012

Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!

De foarte mult timp am salvata aceasta reteta de pe blogul Laurei Adamache, si tot de atunci sunt cu gandul la ea! A iesit exact cum a spus Laura: cel mai pufos si gustos cozonac!!!
Gata cu vorbaria, sa trecem la fapte:

Ingrediente:
600-650 gr faina
21 gr drojdie + 1 lingurita zahar
250 ml lapte
90 gr zahar
90 gr unt
2 oua intregi
coaja de lamaie
1 esenta vanilie
1 lingurita rasa de sare
ptr umplutura: 50 gr unt, 3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 1 esenta vanilie
ptr. uns: 3 galbenusuri ou prepelita, 3 linguri lapte

joi, 19 ianuarie 2012

Supa de fazan

Cel mai tare si mai tare imi place supa cu taitei de casa. Iar supa de fazan... este o minunatie! Precizez ca fazanul provine dintr-o crescatorie, si nu din vanat.

Ingrediente:
1 fazan micut (adica, o fazanita)
2 ceape
2 morcovi
1 pastarnac potrivit
1 telina mica
pasta de rosii
patrunjel
ptr taitei: 1 galbenus, sare, faina cat cuprinde

marți, 17 ianuarie 2012

Premiu

Am avut onoarea de a primi primul meu premiu de la o prietena virtuala si a ei Bucatarie Galbena - DiaMar alias Mihaela, careia ii multumesc pentru ca s-a gandit la mine!

Premiul este insotit insa de trei intrebari extrem de simple, dar la care trebuie neaparat sa raspund. Si anume:

1. Care este reteta voastra preferata de mancare postata pe blogul vostru?
- Desi iubesc pestele sub orice forma, m-am hotarat totusi sa aleg ca raspuns Ciorba de burta, pe care as manca-o si la 12 noaptea! :)

2. Care este desertul preferat postat pe blogul vostru?
- Placinta cu branza mascarpone este poate cea mai fina placinta cu branza pe care am mancat-o vreodata. Cat de curand voi reveni cu o noua postare, in care voi include toti pasii, si voi respecta reteta de baza

3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati?
- Nu stiu daca as refuza ceva.. pentru ca sunt o gurmanda si o curioasa din fire! Totusi, cred ca n-as putea niciodata sa mananc caini, pisici si melci. Tot aici as include si ceva ce nu mananc defel, si anume supa cu galusti! Stiu.. ca-i favorita multora, dar la mine nu merge! :)

Cea care a initiat acest premiu, Stefy, a pus conditia ca premiul sa fie oferit doar la 10 blogari, asa ca, desi as fi vrut sa-l trimit la mai multi, voi lua intr-o oridine aleatorie 10 prieteni virtuali care-mi sunt foarte dragi (si care nu au primit deja acest premiu), rugand ca restul sa ma scuze. Promit ca data viitoare sa ma revansez!

Premiul se duce la:
1. Oana - Gene False si Prajiturele
2. Adina - Cat kitchen
3. Cristina - Diva In Bucatarie
4. Flory - Retete fel de fel
5. Licuta - Din bucataria mea
6. Ghiocela - Retetele mamei
7. Teo - Teo Bucatar
8. Strumfita - Strumfa bucatareste
9. Antonina - Dulcegarii culinare
10.Adnia - Adnia's Blog

Va astept cu mare drag sa va ridicati premiul si nu-i suparare pentru cei care nu il pot prelua! Eu il ofer placere oricum! :)

luni, 16 ianuarie 2012

Varza murata calita cu afumatura

Stiu ca mai toata lumea a intrat la detoxifiere, dar cu poftele iubitului nu te poti pune! Si de data asta a avut pofte de varza calita!

Ingrediente:
1 varza murata
cca 500 g carne porc afumata
suc de rosii
ulei
1 cescuta de apa

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Crap la cuptor

Acest crap l-am pregatit in prima zi din an, cand conform traditiei trebuie sa papam peste. La cat de mult ne place noua pestele (in mod deosebit proaspat, adica refrigerat) as merge cu superstitia saptamanal!

Ingrediente:
1 crap de cca 1 kg
condimente pentru peste
piper alb
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
2 cepe medii
5 rosii
1 lamaie
1 1/2 capatana usturoi
1 fir patrunjel verde
1 cana de apa
ulei masline
sare

vineri, 13 ianuarie 2012

Tagliatelle cu surimi

V-am spus cat de mult ne plac pestele si fructele de mare?? Le-am incercat aproape pe toate... proaspete, congelate, afumate... dar pana acum nu incercasem surimi. Am vazut intr-un supermarket, am cumparat (ca doar na, sa fie in congelator) si ptr o perioada de timp m-am tot gandit cum as putea sa-l pregatesc. Am gasit tot felul de retete.. dar tot nu eram convinsa. Asa ca... am inventat ceva.. care noua ne placut foarte tare!


Ingrediente:
250 g surimi
1 ceapă mică roşie
1/2 ardei gras roşu
200 ml vin alb
100 ml apă
5 caţei usturoi
delikat
piper
1/2 punga tagliatelle 

miercuri, 11 ianuarie 2012

Ciorba de oase de porc afumate

N-am mai postat de mult o ciorbita... Si cum in perioada asta am fost si cred ca inca mai suntem "prietenosi" cu porcul, m-am apucat sa fac o ciorbita din sira de porc afumata. Porcul este ...BIO (saracu, nici nu stie ce-i putea... sira!).. :)) adica din batatura bunicii, pe care, impreuna cu fratele sau, i-am sacrificat cu mare fast inainte de Craciun. Binenteles ca sacrificarea s-a facut cu respectarea normelor Uniunii Europene, folosind un pistol cu glonte captiv ascutit foarte bine pe-o parte! ;))) V-am spart, nu??! 

Ingrediente:
5 bucati sira de porc afumate
1 ceapa
1 morcov
1/4 telina
1/2 pastarnac
1/2 cescuta orez
suc de rosii
1 lingura delikat
1 lingura bors magic
patrunjel
leustean

luni, 9 ianuarie 2012

Orez cu ciuperci si pui

Ce sa fie, ce sa fie?! Binenteles un orez cu ceva! Ca doar na.. nici o saptamana fara orez! Cred ca intr-o viata anterioara am fost chinezoaica.
De data asta am incercat o alta combinatie... Si pentru ca a mai ramas niste piept de la puiul aromatizat facut la cuptor, m-am gandit sa-l folosesc, alaturi de niste ciupercute, din pacate de data asta de la conserva.. ca doar asa aveam atunci prin casa. Ideea cu puiul a fost foarte buna, acesta a dat o mare savoare orezului meu!

Ingrediente:
1 ceapa mica
1 morcov mic
1 ceasca orez
1/2 conserva ciuperci
1/2 piept pui la cuptor
1 cub cu aroma de pui
1/2 lingurita sare
1 lingurita curry
patrunjel


vineri, 6 ianuarie 2012

Paine intermediara cu seminte

Nu va era dor de o painica?? Faptul ca nu am mai postat de mult, nu inseamna ca nu am mai facut...
Ca doar ce este mai placut decat sa simti in toata casa mirosul de paine?


Ingrediente:
400 g faina intermediara
100 g faina alba
1 lingurita sare
10 g drojdie proaspata
250 ml apa
5 linguri ulei masline
seminte floarea soarelui
seminte susan
seminte mac
ulei masline ptr tava

joi, 5 ianuarie 2012

Leapsa: Top 10 filme artistice preferate

O  noua leapsa, o noua provocare, ptr care ii multumesc Oanei, care din nou s-a gandit la mine. De data asta, leapsa consta in a intocmi un top cu 10 filme artistice preferate.
Foarte greu ptr mine sa intocmesc acest top! Sunt o mare "consumatoare" de filme, si de aceea de cele mai multe ori nu le mai stiu titlurile...
Voi incerca sa fac un top cu cele care mi-au ramas in minte... desi, intr-o ordine aleatorie.


marți, 3 ianuarie 2012

Salata de icre cu ton

Probabil ca toti aveti o lista destul de lunga cu reteta salvate din blogosfera... Bineteles ca lista mea e din ce in ce mai lunga... si imi pare atat de rau ca nu le pot pregatii pe toate! Dar.. numai voi sunteti de vina.. ptr ca zilnic pregatiti alte si alte bunatati!
Pentru ca ne plac foarte mult icrele, de data asta m-am oprit la o delicioasa salatica, pe care am gasit-o la Edith, careia ii multumesc!

Ingrediente:
salata de icre
1 conserva ton in apa
optional: o ceapa mica rosie
masline verzi pentru ornat

luni, 2 ianuarie 2012

Pui aromatizat la cuptor

Bine v-am gasit in Noul An! La Multi Ani fericiti va doresc!
Pentru inceputul acestui an, va "prezint" un puisor tare gustos! Reteta originala, din cate am gasit pe net, apartine lui Jamie Oliver, desi cred ca a suferit destul de multe modificari...
Pot spune doar atat: este foarte gustos!!!

Ingrediente:
1 pui de cca 1,5 kg
100 g unt
cimbru
rozmarin
oregano
maghiran
usturoi pisat
6 cartofi medii
3 cepe mici
1 morcov mare
1 lamaie
sare
piper