Bine v-am gasit dragii mei!!
Dupa o mica vacanta si-un drum pana la Oradea, pe langa multele amintiri placute si poze frumoase, am venit si cu un intreg arsenal de "cioburi" achizitionate direct de la doi olari din zona Vadul Crisului si cateva stergare de la bunica! Dar despre asta, alta data.
Pentru azi va voi servi o ciorbita din zona noastra. Stiu ca poate parea ciudat... aceasta ciorbita n-am vazut-o prin multe case... dar in zona noastra (si aici vorbesc de zona in care am copilarit, unde sunt bunicii mei - undeva langa Slanic, Prahova) este foarte apreciata! Iar pentru mine, este... preferata!! Mai ales cu ceapa verde... mmm... o bunatate!!
Cu aceasta reteta particip la
Provocarea "Dulce Romanie", organizata luna asta de
Placeri simple!
Ingrediente:
1/3 dovleac mare (cca 600 g curatat)
1 ceapa medie
1/2 ardei capia
1 morcov
1,5 litri lapte batut (facut in casa din lapte de vaca crud)
ulei
marar