RSS

vineri, 31 august 2012

Friptura de miel cu rosii la cuptor


Dupa cum probabil stiti, imi place foarte tare carnea de miel, si de aceea mancam destul de des. Mielul nu ne lipseste din congelator... si nu miel d-ala din comert, ci miel curat de la tara!

Ingrediente:
4 bucati coasta de miel
1 bucata gat miel
1 lingurita rasa sare de mare
1 lingurita rasa cimbru
1 lingurita rasa piper negru boabe
1 lingurita rasa piper rosu boabe
8 catei de usturoi
200 ml vin alb
200 ml apa
4 rosii coapte
ulei de masline

luni, 27 august 2012

Biscuitei din fulgi de ovaz by AllDayCoking

Ca de obicei sunt o intarziata la provocarea secreta organizata in fiecare luna de draga mea prietena virtuala Ama. De data asta am un motiv foarte bine intemeiat - un miniconcediu in Moldova (voi reveni cu o postare detaliata).
Pentru aceasta luna am avut de rasfoit un blog tare drag mie - AllDayCooking. Pentru luna asta am ales niste biscuitei foarteeee buni (chiar acum pap unu), carora Nicoleta le-a spus Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide. Am adus cateva modificari retetei, adaugand mai multe stafide (pe care le-am scapat din greseala si mi-am zis sa le las acolo) si nuca de cocos.

Ingrediente:
100 g unt
3 linguri zahar brun
150 g fulgi de ovaz
1 ou
esenta vanilie
scortisoara
50 g faina
100 g stafide
5 g praf de copt
50 g nuca de cocos

marți, 21 august 2012

Ceafa de porc aromata in bere, cu varza calita

Acest preparat face parte din categoria "cea mai buna leguma este porcul". Nu stiu daca mai este cazul sa mai spun ceva.. decat ca-i foarte faina combinatia de porc fiert in bere si varza calita.
Pentru pregatirea acestei bunatati m-am inspirat de la Cristina

Ingrediente:
cca 500 g carne porc – ceafa
½ lingurtita miere
1 lingurita mustar
1 lingurita cimbru
½ lingurita busuioc
1 ceasca bere
5 linguri ulei masline
4 catei usturoi
sare
piper
1/2 varza
ulei ptr calit
suc de rosii
cateva fire marar

sâmbătă, 18 august 2012

Dulceata de pepene galben

Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!

Ingrediente:
cca 2 kg pulpa pepene galben
500 g zahar
2 lamai mici

duminică, 12 august 2012

Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor

Tare mult ne mai place carnea sau legumele gatite in punga la cuptor. Amesteci toate cele cu condimentele care le doresti, inchizi punga, si pac cu ele la cuptor. Cat timp sta la cuptor, poti sa faci si ceva dulce...
Dar sa revenim la reteta, care nu stiu daca-i chiar reteta, dar este un bun pe care m-am gandit sa vi-l impartasesc si voua.

Ingrediente:
5 bucati crap
nucsoara
usturoi praf
busuioc
sare
piper
zeama de la o lamaie
ulei de masline
1 kg cartofi noi
sare
piper
boia
usturoi praf
ulei de masline

vineri, 10 august 2012

Farfale cu sos de ton cu smantana

Pastele nu sunt pe lista de preferinte a barbatului meu.. le mananca, dar nu cu pofta... De aceea, de cate ori mananc singurica imi fac poftele... iar de cele mai multe ori gatesc paste. Astazi, cu ton!
Inspiratie a fost Cristina, la pastele caruia am salivat si m-am gandit ceva timp..

Ingrediente:
1 conserva ton in ulei
4 catei usturoi
½ lingurita ardei usturat macinat
zeama a ½ lamaie
4 linguri smantana acra
5 frunze busuioc
sare
2 maini farfale

miercuri, 8 august 2012

Lecso - tocana ungureasca

Dupa cum am mai spus, imi plac foarte tare omletele.. Cu orice, in orice forma! Varianta de mai jos am invatat-o de la soacra mea, o ardeleanca si-o bucatareasca foarte buna!!

Ingrediente:
5 oua fazanita
3 oua gaina
1 ardei gras verde
1 ceapa medie
3 rosii foarte coapte
1 lingura ulei
sare
piper

Liebster blog award 2

O noua leapsa primita de data asta de la Bucate apetisante, blog pe care va invit sa-l vizitati.
Multumesc ptr ca te-ai gandit la mine!

Pentru primele puncte am facut deja o postare aici.

Dar am primit si un nou set de intrebari:
 - cum ti-ai ales numele blogului?
Initial s-a numit altfel.. dar n-ar fi avut o tenta culinara :) denumirea asta am ales-o inspirata de alte bloguri. 

-   crezi in soarta? (asta am luat-o si eu de la leapsa pe care a primit-o Smaranda, dar imi place intrebarea)
Binenteles!! Fiecare om are o soarta, si orice ai face tot cum iti e scris se va intampla! 

-  care/unde e cel mai frumos concediu pe care l-ai avut pana acum?
Desi nu a fost chiar un concediu, perioada pe care am petrecut-o in Danemarca a fost cea mai frumoasa.
-   crezi ca turismul in Romania se va dezvolta vreodata?
NU!
- lucrezi cu drag acolo unde lucrezi?
Din pacate, :) am constatat ca iubesc locul meu de munca :)
-  daca ai putea, ce ai schimba la tine?
Mi-as dori sa fiu putin mai mica de inaltime.. foarte greu imi gasesc blugi pe lungime :))
 - daca ai avea puterea sa dai o lege noua, care ar fi aceea?
Uniformizarea salariilor in functie de studii.
-  ce ai face daca ai gasi o geanta plina cu bani ( vreau un raspuns cinstit!!!!! ) ?
La o geanta nu stiu cum as reactiona, dar de cativa ani gasesc mereu portofele (cu acte, bani).. pe care le inapoiez :)
 - crezi ca e adevarata zicala : ''se intoarce roata'' ? justifica-ti raspunsul.
Intodeauna! Orice actiune se plateste.. fie ea buna sau rea.
-  de cate ori pe zi speli vasele?
Ce putin odata...
- dai bani la cersetori? 
In general nu, dar ma impresioneaza batranii... carora le mai dau bani - daca cer, sau cumpar diverse chestii care le vand desi nu-mi folosesc. Desi sunt saraci, multi sunt prea mandri ca sa accepte mila, si n-as vrea sa-i jignesc!

Nu voi trimite leapsa mai departe, ptr ca am facut-o deja.

duminică, 5 august 2012

Pate de ficat de pasare

De foarte mult timp imi doream sa fac si eu un pate de casa, si rau am facut ca am pierdut atata timp. O bunatate a iesit!!


Ingrediente:
550 g ficat de pasare
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru
4 catei usturoi
sare
piper
170 g unt + 30 ptr topit
lapte cat sa acopere