Probabil ca multi dintre voi stiti deja de provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, un proiect initiat de Gina, la care i-au parte mai multi
bloggeri iscusiti. Printre acestia ma numar si eu.. desi prea iscusita nu-s.. :P
Chiar si-asa, luna asta s-a nimerit sa fiu si gazda, si am avut obligatia de a alege o tema.. Iar eu le-am provocat pe fete sa pregateasca aluaturi, fie ele dulci sau
sarate. Pentru provocare eu aduc aceasta rasucita cu mac, pe care bunica mi-o facea cand eram mica, din aluat de cozonac, cu diferite umpluturi dintre care si cea de mac.
Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
250 ml lapte
6 linguri pline zahar
5 oua prepelita (1 ou gaina)
10 g drojdie proaspata
50 g unt topit
coaja rasa de lamaie
ulei pentru framantat
Umplutura:
200 g mac (jumatate macinat, jumatate intreg)
200 ml lapte dulce
120 g zahar
1 esenta vanilie
Ptr. uns:
2 oua prepelita