Asta este una din primele retete pe care le-am facut in copilaria mea... atunci cand ne placea sa exersam in bucatarie... Nu stiu daca aceasta este o reteta sau o inventie de-a noastra, dar la interval de cateva luni o mai pregatesc spre a-mi aduce aminte de copilarie... de cheia agatata de gat... de marea mea responsabilitate: sora mea mai mica... Ehhh... ce vremuri... ce amintiri placute...
Pentru doua portii, ne trebuie:
2 cartofi
3-4 oua
150 g carne de porc afumata
50 g cascaval
piper
sare
joi, 3 februarie 2011
miercuri, 2 februarie 2011
Tort Diplomat
Reteta este preluata de la sefa mea, o minunatie de femeie si.. o bunatate de tort. Sar`mana sefa!
Revin si cu poze!
Ingrediente: 6 oua, 200 g zahar, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 30 g gelatina, fructe, 400 ml frisca lichida
Revin si cu poze!
Ingrediente: 6 oua, 200 g zahar, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 30 g gelatina, fructe, 400 ml frisca lichida
Se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga faina. In laptele caldut se adauga zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile in lapte si se pun pe foc, amesteand continuu pana se ingroasa. Gelatina se inmoaie cu putina apa rece. Se adauga in compozitia de pe foc, se amesteca sa se dizolve si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca si se adauga in compozitia racita. Se adauga ananas din compot, fructe confiate si stafide (care in prealabil au fost inmuiate in alcool dulce). La sfarsit se incorporeaza incet si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma unsa cu alcool si se baga la frigider. Se lasa de seara pana a doua zi, apoi se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca si cu fructe, sau cum preferati.
Pofta buna!
Fursecuri cu stafide
150 g unt, 150 g faina, 150 g zahar, 150 g stafide, 3 oua, coaja rasa de lamaie, 6 linguri de lapte, esenta de rom
Untul se aduce la temperatura camerei. Stafidele se inmoaie in lapte si esenta rom. Untul si zaharul se bat bine, pana devine o pasta. Se adauga ouale, faina si stafidele scurse bine si se amesteca bine. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aragaz. Se ia cu lingurita din aluat si se aseaza gramajoare la distanta unele de altele. Se coc la foc potrivit, timp de 10 - 15 min.
Pofta buna
Untul se aduce la temperatura camerei. Stafidele se inmoaie in lapte si esenta rom. Untul si zaharul se bat bine, pana devine o pasta. Se adauga ouale, faina si stafidele scurse bine si se amesteca bine. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de aragaz. Se ia cu lingurita din aluat si se aseaza gramajoare la distanta unele de altele. Se coc la foc potrivit, timp de 10 - 15 min.
Pofta buna
marți, 1 februarie 2011
Chec de ciuperci
3 cutii cu ciuperci, 3 cepe mijlocii, 6 oua, 100 g cascaval ras, 2-3 felii paine inmuiate in lapte, sare, piper, patrujel, marar
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se pe rand restul ingredientelor in urmatoarea ordine: galbenusurile, ceapa, cascavalul, painea scursa, ciupercile, sare, piper, verdeata. Se amesteca bine toate. Se unge o tava cu unt si se pune foaie de copt. Se pune compozitia in tava si se da la foc potrivit timp de 45 minute.
Pofta buna!
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se pe rand restul ingredientelor in urmatoarea ordine: galbenusurile, ceapa, cascavalul, painea scursa, ciupercile, sare, piper, verdeata. Se amesteca bine toate. Se unge o tava cu unt si se pune foaie de copt. Se pune compozitia in tava si se da la foc potrivit timp de 45 minute.
Pofta buna!