Zilele trecute am fost la cumparaturi si am gasit o frumusete de ciuperci pleurotus. Ce sa fac eu cu ele?! Si mi`am adus aminte de sfatul unei blogarite al carui blog il indragesc tare si a carei reteta am "furat`o" si am adaptat`o la cura mea. Multumesc http://catkitchen.wordpress.com/
Si a iesit o bunatate de ciorbita, foarte asemanatoare cu ciorba de burta. Pacat ca nu am aparatul de fotografiat... :(
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus
3-4 linguri ulei de masline
3 litri apa
1 pastarnac
1 cepa
500 g smantana 12%
2 galbenusuri
1/2 capatana usturoi
sare
piper
1 frunza de dafin
otet ptr acrit
vineri, 27 mai 2011
sâmbătă, 21 mai 2011
Ciorba de perisoare - South Beach 1
Asa cum va spuneam zilele trecute... sunt la dieta. Sincer, nu am o mare problema, ptr ca se mananca chiar bine, important este combinatia. Saptamana trecuta nu prea am mancat mancare gatita, ci mai mult gratare, iaurturi, salate de legume cu branza rasa.
Astazi am gatit: varza "calita", dar mai mult fiarta, cu carnita slaba de porc si cu rosii in bulion; si ciorba de perisoare, dar cum la dieta, in etapa 1, nu este permis orez, am inlocuit orezul cu soia granule.
Din pacate nu am poze... data viitoare :)
Ingrediente:
ptr. perisoare:
200 g carne tocata amestec
30 g soia granule OSNA
1 ceapa mica
1 ou
sare, delikat, piper
ptr. ciorbita:
1 ceapa mijlocie
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
1 pastarnac potrivit
1 dovlecel mic
100 g fasole verde conserva
1/2 cutie rosii in bulion
sare
delikat
bors Magic
patrunjel
2,5 litri apa
Astazi am gatit: varza "calita", dar mai mult fiarta, cu carnita slaba de porc si cu rosii in bulion; si ciorba de perisoare, dar cum la dieta, in etapa 1, nu este permis orez, am inlocuit orezul cu soia granule.
Din pacate nu am poze... data viitoare :)
Ingrediente:
ptr. perisoare:
200 g carne tocata amestec
30 g soia granule OSNA
1 ceapa mica
1 ou
sare, delikat, piper
ptr. ciorbita:
1 ceapa mijlocie
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
1 pastarnac potrivit
1 dovlecel mic
100 g fasole verde conserva
1/2 cutie rosii in bulion
sare
delikat
bors Magic
patrunjel
2,5 litri apa
marți, 17 mai 2011
Dieta mea...
A trecut Pastele... am revenit in Romania...si am constatat ca m`am ingrasat 2 kg :( Da stiu... asta inseamna iar DIETA! Cum momentan sunt prinsa intre munca (dragul meu job...), si niste cursuri (de 3 ori / saptamana), nu am timp de sala sau de alergat... asa ca... o sa ma rezum doar la dieta! Am un mare avantaj ca in Ro nu am ptr cine gati... si deci imi pot face de cap cu dieta mea! Dezavantajul... nu mai pot posta retete pe blog, dar... imi i`au eu revansa dupa 1 iunie ;)
Si revenind la dieta... Cea care din punctul meu de vedere este cea mai putin drastica si care la mine a dat rezultat, este Dieta South Beach.
Dieta South Beach consta in 3 etape:
Etapa 1 - care dureaza 2 saptamani (este destinata "curatarii" organismului), si care este cea mai drastica perioada, eliminand complet fructele, zaharul, fainoasele, orezul, porumbul, cartoful, morcovul
Etapa 2 - se tine pana la maxim 2 luni, se slabeste mai lent, dar se vor adauga treptat o parte din alimentele interzise
Etapa 3 - deja este un mod de viata; se poate consuma toate alimentele, doar cele "interzise" vor fi consumate cu moderatie
Si revenind la dieta... Cea care din punctul meu de vedere este cea mai putin drastica si care la mine a dat rezultat, este Dieta South Beach.
Dieta South Beach consta in 3 etape:
Etapa 1 - care dureaza 2 saptamani (este destinata "curatarii" organismului), si care este cea mai drastica perioada, eliminand complet fructele, zaharul, fainoasele, orezul, porumbul, cartoful, morcovul
Etapa 2 - se tine pana la maxim 2 luni, se slabeste mai lent, dar se vor adauga treptat o parte din alimentele interzise
Etapa 3 - deja este un mod de viata; se poate consuma toate alimentele, doar cele "interzise" vor fi consumate cu moderatie
sâmbătă, 14 mai 2011
Pizza cu ton si legume
Pentru ca aveam ceva ton prin frigider, a doua tava de pizza am facut-o cu ton.
Pentru o pizza mare am avut nevoie de:
Blat:
- faina 4 cesti
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- sare
- apa minerala
- ulei
Topping:
- 2 conserve ton in ulei
- cateva fileuri de ansoa
- 1/2 ardei capia rosu
- 2 fire ceapa verde
- 2 bile mozzarella
- 10 masline
- suc de rosii
Pentru o pizza mare am avut nevoie de:
Blat:
- faina 4 cesti
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- sare
- apa minerala
- ulei
Topping:
- 2 conserve ton in ulei
- cateva fileuri de ansoa
- 1/2 ardei capia rosu
- 2 fire ceapa verde
- 2 bile mozzarella
- 10 masline
- suc de rosii
Print PDF
Etichete:
Pizza,
Preparate din peste,
Preparate italienesti
Pizza cu mezeluri si legume
Astazi am avut pofta de pizza. Si cum aveam in casa tot ceea ce`mi trebuia.. m`am pus pe treaba.
Si pentru ca si`au anuntat vizita niste prieteni, am facut 2 tavi, o tava cu mezeluri, o tava cu ton si legume.
Pentru o pizza mare am avut nevoie de:
Blat:
- faina 5 cesti
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- sare
- apa minerala
- ulei
Topping:
- 1/2 ardei capia rosu
- 1 cutie ciuperci
- cateva bucati salam uscat
- cateva bucati kaiser
- cateva bucati muschi file afumat
- 300 g cascaval afumat
- 1 bila mozzarella
- suc de rosii
Si pentru ca si`au anuntat vizita niste prieteni, am facut 2 tavi, o tava cu mezeluri, o tava cu ton si legume.
Pentru o pizza mare am avut nevoie de:
Blat:
- faina 5 cesti
- 1 ou
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- sare
- apa minerala
- ulei
Topping:
- 1/2 ardei capia rosu
- 1 cutie ciuperci
- cateva bucati salam uscat
- cateva bucati kaiser
- cateva bucati muschi file afumat
- 300 g cascaval afumat
- 1 bila mozzarella
- suc de rosii
Print PDF
Etichete:
Mancaruri,
Pizza,
Preparate italienesti
marți, 3 mai 2011
Salata de icre
Poate ca nu este un preparat foarte complicat de facut... dar cred ca toate gospodinele au avut surpriza sa "li se taie" icrele. Sper sa fie de ajutor.. incepatoarelor! Reteta nu este una sofisticata, este o reteta de baza, la care se poate adauga si gris fiert si racit (asta daca vrei sa sporesti cantitatea).
Pana acum ceva timp nu faceam acest fel de salata, tocmai ptr ca am avut surprize. O aveam pe mama caruia ii ies mereu! Dar, pentru ca jumatatea masculina a familiei este mareee fan al salatei de icre, acum o prepar destul de des.
Pana acum ceva timp nu faceam acest fel de salata, tocmai ptr ca am avut surprize. O aveam pe mama caruia ii ies mereu! Dar, pentru ca jumatatea masculina a familiei este mareee fan al salatei de icre, acum o prepar destul de des.
Sarmalute in foi de vita
In lipsa de foi de varza.. am pregatit sarmalutele in foi de vita, foi cumparate de la magazinele turcesti. De fapt doar ei ne mai aduc aminte de cateva produse care se gasesc si la noi (malai, delikat, dovlecei, etc).
Ingredientele:
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa potrivita
cimbru
condimente pentru sarmale
frunze de vie
200 g orez cu bob lung
rosii in bulion
sare
delikat
piper
crengute marar
Ingredientele:
1 kg carne tocata amestec
1 ceapa potrivita
cimbru
condimente pentru sarmale
frunze de vie
200 g orez cu bob lung
rosii in bulion
sare
delikat
piper
crengute marar
Stufat de miel
Nu stiu daca sa`i spun stufat sau friptura de miel. Nu prea este stufat... ptr ca nu are toate ingredientele... Nu prea este friptura ca... are prea multe verdeata. Of... ce greu :)) Cert e ca a iesit fooooarteee buna!! La prepararea lui am ajut ajutor de baza:scumpul meu partener! Un mare inventiv... si cam .. neconformist in bucatarie :))) El cu ideile... eu cu munca!
Va imaginati ce iese in bucataria noastra?!
Ingrediente:
2 pulpe dezosate de miel
Va imaginati ce iese in bucataria noastra?!
Ingrediente:
2 pulpe dezosate de miel
boia
boabe mustar
piper macinat
sare
stafide
2 pahare vin rosu
ulei masline
ardei iute macinat
usturoi granulat
sare
1 legatura ceapa verde
1 "ghivecel" chivas
1 "ghivecel" chivas
1 capatana usturoi
patrunjel
Drob de miel
In cautarile noastre de miel...( negociat cu proprietarii de oi... umblat prin supermarketurile calitate / pret )... dupa ce ne`am "lipit" de cele doua pulpe de Chile (100 kr / kg, cam 55 lei / kg.. destul de mult..), am gasit intr-o macelarie si organe de miel. Si culmea, foarte ieftine! Organele erau de fapt ficat si inima. Numa` bune ptr drobul nostru!
Pana acum am rezolvat juma` de problema. Incepem alergatu` dupa ceapa verde si eventual usturoi verde. Prima am gasit`o.. usturoiul verde in schimb... cred ca astia nu stiu decat de d`ala uscat. Restul de verdeata (marar si patrunjel) le aveam aduse deja din tara si puse la congelator sa tina.
Ajungem acasa... si ne punem pe treaba:
Bors de miel
Anul acesta am facut Pastele in Danemarca. A fost primul an in care nu am avut miel proaspat taiat la stana. Upsss... am gresit... in abator sau locuri special amenajate! :)))
Danezii sunt foarte reticenti si nu am reusit sa convingem nici un ... oier.. sa ne vanda un miel. Asadar am cumparat 2 pulpe marisoare made in ... Chile. :)) La asta nu va asteptati, nu?!
Din pacate am uitat sa fac poze la cele 2 pulpe... pe care le-am transat si am pregatit "stufatul" iar din oase cu carnita pe ele am facut bors. Au iesit minunate amandoua!
luni, 2 mai 2011
Pasca
Si... ori am avut norocul incepatorului, ori.. am cules bine. Reteta nu o am de undeva... inafara de cel pentru aluat care este reteta mamei de cozonac... restul m`am inspirat de pe net si am facut o combinatie care sa ne placa noua.
A iesit o MINUNATIE!!
Ingrediente aluat - identic cu cel de cozonac, doar cantitatile mai mici:
0,5 kg faina
2 oua
125 g zahar
0,25 l lapte
10 g drojdie
1/2 lingurita sare
100 g ulei pentru framantat
coaja de lamaie
esenta de vanilie
Ingrediente pentru umplutura:
3 litri lapte dulce mai gras
500 g iaurt
stafide
esenta rom
4 oua
2 linguri faina
2 linguri smantana
200 g zahar
Coaste de porc cu sos de rosii la cuptor
Cozonac
Aceasta reteta este mostenire de la bunica Eugenia, preluata de mama si furata de mine. Un mare secret al cozonacului se spune ca este framantatul... de durata... si cu foc. Eu zic ca mai exista un secret: FAINA. Mama foloseste numai 000, in Danemarca eu inca nu am gasit o faina care sa corespunda... si recunosc.. nu iese ca al mamei.
Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina 000
3 oua la temperatura camerei
250 g zahar
150-200 g ulei pentru framantat
0,5 l lapte dulce
20 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie
Ingredinte pentru umplutura:
8 linguri zahar
8 linguri cacao
nuca tocata