RSS

luni, 30 decembrie 2013

Cozonac feliat cu scortisoara

Luna aceasta gazda provocarii Dulce Romanie - Kadia, ne-a dat ca teme scortisoara si supele crema. De foarte mult timp am in plan sa fac niste supe-crema... dar uite ca nici acum nu am reusit.. Si cum nu puteam lipsi si luna aceasta, am zis sa pun la bataie cozonacul asta absolut delicios care-l aveam in lista de preferinte de ceva vreme.


Ingrediente:
500 g faina alba
100 g zahar
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
250 g unt topit
2 oua
coaja de lamaie
sare
100 g zahar brun
50 g unt topit
2 linguri scortisoara

duminică, 29 decembrie 2013

Strudel cu dovleac

Tare mult imi place Provocarea secreta.. desi in ultima perioada ajung cu mare greutate. Dar, speram sa vina vremuri mai linistite! Gazda acestei luni a fost o mai veche prietena virtuala - Kadia (cu mare drag va recomand sa-i vizitati blogul.. nu va va parea rau!), care mi-a dat la rasfoit un blog pe care din pacate nu-l vizitasem - Micuta bucatarie a Ramonei. Am cateva reteta salvate dar, pana la urma tot ceva simplu si usor am pregatit (ca doar na.. se termina luna si iar nu raspundeam prezent provocarii.. ) si anume strudel cu dovleac!


Ingrediente:
1 pachet aluat congelat
1 felie zdravana dovleac - cca 1 kg
5 linguri zahar
½ lingurita rasa scortisoara
1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns

marți, 24 decembrie 2013

Craciun fericit!

Craciun Fericit, dragii mei! Sa aveti niste sarbatori linistite si frumoase, pline de bucuria revederii cu cei dragi! Sa va aduca Mosu tot ce va doriti pentru voi si cei dragi!
Va imbratisez cu drag!

marți, 17 decembrie 2013

Prajitura cu blat de nuca si crema de vanilie

Este o perioada de foc pentru mine, iar oboseala isi spune cuvantul... Dar, ca de obicei, ma mobilizez destul de bine in apropierea sarbatorilor si totul se termina cu bine!
Zilele trecute, Cristina si Just t Romania ne-au invitat la un concurs.. delicios, cu aroma de nuca! Sper sa placa prajitura mea, ca noua tare mult ne-a placut! Ca sursa de inspiratie am avut-o pe Miha, care zau ca face niste bunatati.. de te lingi pe.. monitor! :)


Ingrediente:

Blat:
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat
Crema:
6 galbenusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
400 ml lapte dulce
100 g frisca
1 fiola esenta de vanilie
Ptr. decor: ciocolata rasa

joi, 12 decembrie 2013

Pizza ciobaneasca

Ce sa fie, ce sa fie?! Rapid si gustos... o pizza!! De data asta intr-o varianta mai bastinasa.. dar absolut delicioasa!!! Merge la fel de bine si cu un "blat" de mamaliga.. dar, alta data!


Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
½ lingurita sare
300 ml apa calduta
3-4 linguri ulei de masline
Ptr. topping:
carnat de oaie afumat si picant
muschi de porc afumat
branza de burduf
ardei gras murat
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat

vineri, 6 decembrie 2013

Chiftelute in aluat de bere

A fost o perioada in care multe bucatarese au fost indragostite de chiftelutele astea, aduse in blogosfera romaneasca de catre Gaby. Tot de atunci am vrut si eu sa le fac dar... dar.. dar.. ete ca abia acum am reusit. Si rau am facut.. ca tare bune au fost!! Cu siguranta le voi face mai des!!

Ingrediente:

Aluat:
450 gr faina alba
10 gr drojdie uscata
50 ml ulei de masline
1/2 lingurita
250 ml bere
Chiftele:
400 gr carne vita tocata
1 ou
2 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
3 feliute slanina afumata, tocata marunt
o ceapa mica tocata marunt
4 catie usturoi pisati
sare
piper