RSS

marți, 29 ianuarie 2013

Prajitura Krem a la Krem si 2 ani de blogarit


M-am facut mare... azi va invit sa-mi rupeti turta :) Am implinit doi anisori!! De fapt nu eu, ci blogul meu.. dar cred ca ati inteles :)) 
Doi anisori in care am  invatat multe, in care mi-am facut prieteni dragi.. in care m-am bucurat de fiecare reteta furata de la voi :) 
Va multumesc ptr ca mi-ati fost alaturi, ptr ca mi-ati oferit laudele voastre, cu care m-am hranit de am crescut atat! :)
Si daca tot este pary, va invit la o prajiturica bunaaa-bunaaa!!
 
Ingrediente:

Blat:
6 oua
6 linguri de zahar
1 plic Creme de ciocolata
Crema:
250 ml frisca lichida
150 ml lapte rece
1 plic Creme de vanilie
1 plic zahar vanilat
Glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida
50 g unt
1 lingura de whisky

duminică, 27 ianuarie 2013

Vinete umplute la cuptor

Am tot vazut diverse variante de vinete umplute.. Am incercat si eu una, poate cea mai simpla si tare mult ne-a placut!

Ingrediente:
2 vinete
350 g carne tocata porc
1 ceapa
1 lingura bulion
5 frunze busuioc
patrunjel verde
sare
siper
ardei iute pisat
2 rosii mari
ulei

miercuri, 23 ianuarie 2013

Crap de Dunare umplut



Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru". 
Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar a fost atat de bun, incat nu m-am putut abtine sa nu va spun si voua! :) 
Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :))) 

Ingrediente:

1 crap de cca 1,5 kg
sare
piper alb
delikat
boia dulce
Umplutura:
1 ceapa medie
50 g unt
½ morcov mic
1 lingura otet de trandafir
4 linguri ulei masline
patrunjel verde
1 lingurita pasta ardei iute
sucul de la o jumatate de lamaie
Garnitura:
2 cepe
2 morcovi mari
5 cartofi
1 pastarnac
½ telina
ulei de masline

luni, 21 ianuarie 2013

Salata de cartofi

Imi plac tare mult cartofii... mai ales ca noi avem avantajul de a folosi in proportie de 90% cartofi din gradina bunicilor. Si au un alt gust... sau mai bine au gust! Gustul ala de-l avem in memoria copilariei noastre!
Luna aceasta, Andra de la Menta si Rozmarin - gazda lunii ianuarie a Provocarii "Dulce Romanie", ne-a provocat in a folosi cartoful de la tara! Eu l-am bagat intr-o salata... dar il mai gasiti in toate retetele de pe blog in care folosesc cartoful!

Ingrediente:

4 cartofi
½ castravete
rosii uscate
praz
masline
cascaval
2 catei usturoi
1 lingurita miere
1 lingurita mustar
3 linguri ulei masline
2 linguri suc de lamaie
sare
piper
oregano

duminică, 20 ianuarie 2013

Prajitura delicioasa cu branza si visine by DeLLicios



Cu mare nerabdare astept e-mailul de la Ama in care imi da la rasfoit un nou blog in cadrul Provocarii Secrete!! Luna asta am avut un blog nou, un blog Dellicios, unde doua doamne dragute fac niste lucruri minunate si delicioase!!! Din toate bunatatile postate (care au avut si reteta) am ales sa fac prajitura delicioasa cu branza, la care am facut cateva modificari, sper ca fetele sa nu se supere.
 
Ingrediente:
Compozitia 1:
3 oua
250 g zahar
125 ml ulei
125 ml lapte
½ plic praf de copt
320 g faina
sare
sucul unei jumatati de portocala
Compozitie 2:
250 g branza dulce
2 linguri zahar
1 ou
sare
visine din compot
50 g ciocolata cu lapte + 2 linguri ulei

vineri, 18 ianuarie 2013

Piureu din cartofi copti, cu friptura innabusita de pui

Nu-i asa ca va era dor de un puiut de curte?!  Ca uitati ce bunatate va aduc! :)


Ingrediente:
1 copan, 2 aripioare, 1 ficat pui de curte
6 catei usturoi
10 cartofi micuti
cca 100-150 ml lapte dulce
50 g unt
o lingura parnezan ras
sare

joi, 17 ianuarie 2013

Mancare de conopida

Ceva rapid.. ceva fara carne.. ceva delicios! Cam asa as descrie eu mancarica aceasta! Binenteles ca merge si alaturi de carnita.. dar de data asta am zis NU!

Ingrediente:
500 g conopida
1 ceapa medie
½ ardei gras galben
½ ardei gras verde
½ ardei capia rosu
suc de rosii
patrunjel verde

luni, 14 ianuarie 2013

Bomboane Rocher si Tea Party

Cu mare drag am asteptat reinceperea Tea Party-ul organizat de Emily! Pentru luna aceasta am avut ca tema delicatese minuscule. Dar cum am inceput anul in forta si fara prea mult timp, m-am gandit la ceva rapid si delicios! Si am avut parte de o dupa-amiaza de duminica in care ne-am incalzit cu cea de portocale si ne-am indulcit cu aceste minunatii delicioase!!

Ingrediente:

100 g migdale tocate
3 linguri zahar
1 lingura zahar pudra
50 g ciocolata amaruie
50 g ciocolata cu lapte

marți, 8 ianuarie 2013

Salata orientala

Din categoria "ceva light" adica mai fara carne asa, m-am gandit ca merge si o salata orientala! Deci, pregatiti castronelele! A, nu aveti toti? Nu-i bai.. are fata destul castronele :))) Da` sa nu-i spuneti lu` barbatamiu`.. ca el stie ca-s cam putine :P


Ingrediente:
3 cartofi medii
2 oua fierte
1 ceapa rosie
masline verzi cu gogosari
masline negre
ulei de masline cu aroma de chilli
sare
piper

vineri, 4 ianuarie 2013

Surimi pane

Vati saturat de porc? Si noi! Ce va voi prezenta nu-i o mancare usoara, dar macar nu-i porc :) Plus ca se face foarte rapid!

Ingrediente:

12 batoane surimi
2 oua
faina
sare
piper

marți, 1 ianuarie 2013

Blogul anului 2012 – Blog of the Year 2012

Iata ca si blogul de care ma ocup celebreaza “Blog of the Year 2012“, concurs in urma caruia a fost nominalizat.
Regulamentul il voi prezenta la inceput, urmand ca dupa aceasta sa mentionez blogurile pe care doresc sa le nominalizez la acest concurs si sa le urez tuturor pe aceasta cale mult succes!
Iata regulile:
1. Selecteaza blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.
2. Posteaza un articol in care nominalizezi blogurile respective (nu exista un numar minim sau maxim admis) si acorda-le premiul.
3. Include un link catre aceasta pagina: “Blog of the Year 2012″ Award – http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/, mentionand regulile de fata in postul tau – a nu se altera regulile sau banner-ul premiului!
4. Anunta autorul fiecarui blog caruia ii acorzi premiul si imparte regulile cu acestia.
5. Te poti alatura grupului Facebook creat pentru acest premiu – dă “like” pe pagina pe care o poti accesa aici (linkul de la punctul 5), putand astfel sa iti imparti blogul cu o audienta mai larga.
6. Adauga un link catre blogul persoanei care ti-a inmanat premiul si incarca banner-ul premiului pe blogul tau, continuand colectionarea stelelor (maximul este de 6).

 
Mentionez ca am fost nominalizata de doua doamne tare dragi mie, si adevarate maestre in bucatarie - Ghiocela si Mihaela, careia ii multumesc tare mult pentru aceasta nominalizare!
Va multumesc doamnelor, mi-ati facut o adevarata surpriza!!
UPDATE: Am primit o noua nominalizare, care m-a surprins tare placut, de la Mihaela Mihalache. Multumesc frumos!!
UPDATE: O noua nominalizare a venit de la Laura, cea mai vesela persoana pe care am intalnit-o! Multumesc Laurici! 
UPDATE: Am primit alt doua nominalizari, de la doua doamne dragute, Alexandrina si Adela. Va multumesc

Astea fiind zise, am colectionat toate cele 6 stelute! :) 





Nominalizarile pe categorii:
Cristina
Adina
Paula
Laura
Timea
Maya
Gaby
Oltean
Mitinita
Alexandra
Haplea
Buburuza
Medi
Rocsy
Flory