RSS

marți, 28 februarie 2012

Sarmalute cu ciuperci in foi de varza

Este Postul Pastelui... Din pacate eu nu il pot tine, sunt mult prea pofticioasa.. dar incerc sa ma abtin intotdeauna in ultima saptamana. Si vorba colegei mele Liviana: "il pacalesc eu pe Dumnezeu cu un castron de ciorba de cartofi?"! 
Sunt o credincioasa atat cat pot, unii spun ca poate prea mult, alti... Incerc sa ajung macar saptamanal la biserica si-mi port credinta-n suflet, multumindu-I in fiecare seara lui Dumnezeu ptr tot ceea ce mi-a dat!
Si revenind la Post, va recomand niste sarmalute tare bune, care mie-mi plac foarte tare in orice perioada a anului:

Ingrediente:
3 borcane de ciuperci (sau 1 kg ciupercute crude, din pacate eu nu am gasit..)
1 ceapa potrivita
150 g orez
cimbru
piper alb
suc de rosii
delikat
sare
piper macinat
piper boabe
varza murata
tije de marar
bucati de sunca (optional)

miercuri, 22 februarie 2012

Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Cred ca nu sunt singura care am o intreaga lista de retete in favorit si inca un teanc de reteta printate langa pc! Iar atunci cand vreau sa fac ceva... le i-au la mana, si pana ma hotarasc, tare greu imi este! 
Prajiturica asta am vazut-o pe blogul lui Teo si  mi-a placut mult cum arata! Ca mai toate delicatesele pe care ea le pregateste acolo! Teo spune ca aceasta prajiturica creaza dependenta... si tare bine zice!
Te pup Teo!


Ingrediente:
Blat:
4 albusuri
150 g zahar
50 g nuca de cocos
3 linguri faina
1 plic zahar vanilat
Crema de vanilie:
4 galbenusuri
3 plicuri zahar vanilat
4 linguri faina
4 linguri zahar
200 ml lapte
250 g unt
1 lingura nuca de cocos
Glazura ciocolata:
200 g ciocolata alba
1 lingura unt
Ptr ornat:
nuca de cocos

luni, 20 februarie 2012

Mancare de cartofi cu carne de porc afumata

Mancarica asta imi place atat de mult... dar din pacate o fac atat de rar... Legat de aceasta mancarica am multe amintiri placute... ea fiind printre primele mancaruri pe care le-am gatit impreuna cu sor-mea... Si din cate imi amintesc a iesit si foarte gustoasa, ca na... norocul incepatorului! :)

Ingrediente:
4  cartofi mari
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
1 ceapa medie
400 g carne porc afumata
rosii in bulion
1/2 legatura patrunjel
3 fire marar
sare
delikat
ulei

sâmbătă, 18 februarie 2012

Chifle de casa by Kadia

Este prima oara cand particip la Provocarea secreta organizata de Ama, al carui blog l-am descoperit de nu foarte mult timp, si unde veti gasi niste lucruri extraordinare... preparate de tot felul si pe toate gusturile, dar si meniuri ptr bebelusi, ceea ce este de foarte mare ajutor ptr tinerele mame, care vor sa difersifice mancarea bebelusului lor.
Ama mi-a facut o mare surpriza si mi-a oferit un blog care m-a uns la suflet! Un blog in care am regasit Danemarca... unul din locurile in care m-am simtit foarte bine! In jurul Kadiei este un blog complex, unde va invit sa mergeti in vizita. Kadia va va invita, prin intermediul fotografiilor, in niste locuri extrem de placute, iar cand veti obosi de atata plimbat, va va servi cu bunatatile preparate chiar de ea, cu ajutorul lui Vlad si sub strica supraveghere a motanelului lor.
M-am hotarat foarte greu ce sa aleg de pe blogul Kadiei, dar cum am constatat ca si ea este pasionata de painica facuta in casa, m-am hotarat sa aleg chiflete de casa.

Ingrediente:
300 g faina alba
200 g faina integrala
1 lingura suc lamaie
1 lingura sare
1 pliculet drojdie uscata
300 ml apa minerala
5 linguri ulei de masline
seminte de floarea soarelui
ulei de masline ptr uns tava

joi, 16 februarie 2012

CONCURS: RETETA ANULUI 2011

Pana acum nu am participat niciodata la un concurs... Au mai fost cateva giveaway la care m-am inscris, dar niciodata nu am castigat ceva. Zilele trecute mi-am luat inima-n dinti si m-am inscris la concursul de pe Bucataras - RETETA ANULUI 2011.
Sponsorul concursului este Electrolux, care ofera si de data asta niste premii substantiale si de mare necesitate, si anume:
Premiul cel mareAragazul Combi EKM511501X
Cele patru premii ale categoriilor - cuptoare cu microundeModelul  EMS 21400W

Conform regulamentului, m-am putut inscrie cu cate o reteta pentru fiecare categorie: Aperitive, Ciorbe, Felul principal si Desert; iar aceste sunt:

Rulada de porc aromatizata - ID BP00147
http://www.bucataras.ro/concurs/aperitiv-1/?bid=BP00147#BP00147


Ciorba de legume - ID BP00148
http://www.bucataras.ro/concurs/ciorba-2/?bid=BP00148#BP00148


Somon la cuptor cu sos de hrean - ID BP00150
http://www.bucataras.ro/concurs/fel-principal-3/?bid=BP00150#BP00150


Prajitura Excelent - ID BP00149
http://www.bucataras.ro/concurs/desert-4/?bid=BP00149#BP00149
Daca doriti sa ma votati, puteti accesa link-urile postate mai sus sau widget-urile din partea stanga a blogului. 
Votarea are loc in perioada 16 - 25 februarie. Se poate vota o singura data pentru fiecare categorie.
Competitia este foarte stransa, iar retetele aflate in concurs sunt cu toate delicioase! Bafta multa tuturor!
Multumesc celor care imi vor acorda voturi!
Va pup pe toti/toate!

miercuri, 15 februarie 2012

Ciorba de salata dreasa cu ou

De vre-o 2 saptamani al meu coleg de viata si de casa, a avut niste pofte... surprinzatoare. Una dintre ele ciorba de salata! Ne-am pornit in echipa completa si am dat o fuga la un supermarket cu origini frantuzesti, ca sa cumparam salata! Dar credeti ca doar salata am luat?! Saracu` card... :))
Dar sa trecem la poftele omului!

Ingrediente:

1 salata mare
1 ceapa potrivita
1 morcov potrivit
1 pastarnac mic
1/2 ardei gras verde
suc de rosii
1 lingura delikat
1 lingura bors magic
1 lingura sare
1 legatura patrunjel
2 oua

luni, 13 februarie 2012

Fazan la cuptor


Pentru a uita de nametii de afara, m-am gandit sa va delectez cu un fazan la cuptor! Un adevarat deliciu!!

Ingrediente:
1 fazan de crescatorie marisor
1 mandarina
1/2 lamaie
2 cepe micute
7 catei usturoi
4 foi de dafin
boabe de piper
2 lingurite cimbru
2 lingurite busuioc
300 ml vin rosu
300 ml apa
sare

miercuri, 8 februarie 2012

Aripi picante cu cartofi la cuptor


Sunt o carnivora innascuta! Daca ar fi sa aleg intre cele 3 specii de baza - porc, vita, pasare, mi-ar fi foarte greu sa ma decid... Imi place ciorbita de vita... sau friptura de porc la cuptor...  sau supa de pui cu taitei de casa, dar n-am sa refuz niciodata niste aripioare picante!!!

Ingrediente:
1 caserola aripioare
2 lingurita sare
3 lingurita zahar
1 lingurita rozmarin
2 lingurite boia iute
2 lingurite peperoncino
5 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
apa minerala
ulei de masline
ulei ptr prajit
2 cartofi
50 g unt sarat cu cimbru
sare

luni, 6 februarie 2012

Cozonac trandafiri


Probabil am spus de mai multe ori ca ne plac foarte mult aluaturile dulci... si in mod special cozonacii. Si i-am facut sub multe forme si umpluturi... De data asta am incercat o varianta mai... de oras asa :))) Si daca tot e un cozonac fitos, am zis sa-i si dau o forma mai de sarbatoare asa, si l-am facut floricele! Aspectul ca aspectul, dar sa fi vazut ce aroma.. ce miroase... Mmmm.. 
Reteta asta se incadreaza perfect ptr Provocarea lunii Februarie, a carei gazda este Violeta si al ei blog, pe care nu trebuie sa-l ratati! O reteta cu dragoste si drojdie! :)
Sa trecem la treaba!

Ingrediente:
500 g faina alba tip 650
1 ou
225 ml lapte
3 linguri zahar pudra
1 plic drojdie uscata
1 praf de sare
50 g unt topit ptr aluat
50 g unt topit ptr umplutura si uns tavile
100 g stafide
3 linguri zahar brun
scortisoara
Ptr. sirop:
sucul a 3 mandarine
3 linguri rase zahar pudra
Ptr. uns:
1 ou
2 linguri lapte

joi, 2 februarie 2012

Ciorba de perisoare din manzat

Nu cu foarte mult timp in urma am poftit rau la o ciorbita de perisoare... facuta de nimeni alta decat Antonina! Are fata asta un har de narator (si nu numai!!!).. de-ti vine sa mananci monitorul, nu alta! Sa nu mai spun ca mi-a mai trantit si niste poze MARI... asa ca sa ma loveasca direct in inima mea de pofticioasa! Nu am putut rezista prea mult si am prestat ciorbita, dupa reteta Antoninei, binenteles cu ceva modificari (nu ma rabda niciodata sufletul sa nu fac eu ceva...).

Ingrediente:

2 l apa
1 ceapa
½ telina mica
1 morcov mediu
1 pastarnac mic
½ ardei rosu
½ ardei verde
1 lingura sare
3 linguri ulei
2 linguri rase orez
1 lingura rasa bors Magic (nu am avut bors lichid)
½ legatura patrunjel
2 galbenusuri ou gaina
100 ml suc de rosii
 Ptr. perisoare:
250 g carne tocata vita
4 oua prepelita
cateva fire patrunjel
cateva fire marar
1 lingura cu varf orez
1 lingurita rasa sare
un praf piper