Una din supele copilariei mele, si recunosc nu eram chiar mare fan ca n-avea carne :P... era supa de rosii cu taitei de casa (sau galusti, pe care tot din copilarie nu le mai mananc!).
Vara era sezonul acestei supe.. pregatita cu rosii si legume din gradina proprie.. Si acum tot cu legume din gradina parintilor mei am facut aceasta supa..
Imi amintesc ca bunicii sau parintii consumau supa rece, neincalzita.. eu abia ma atungeam de ea calda :) Intre timp a inceput sa-mi placa, desi in ultimii ani din nu stiu ce motiv n-am facut aceasta supa.. Cris, prin tema aleasa pentru luna aceasta - SUPE/CIORBE la provocarea "Traditie si gastronomie romaneasca" mi-a amintit de aceasta supa, pe care am savurat-o cu mare pofta! Eu, ca al meu barbat s-a uitat lung si s-a infipt in ciorba de fasole cu afumatura..
Ingrediente:
1 ceapa medie
1 morcov
1 ardei gras
1 fir ceapa verde
1 patrunjel radacina
¼ bucata telina
1 cartof marisor
6-7 rosii mari (1 litru suc rosii)
Taitei: 1 ou, faina, sare
patrunjel verde