RSS

miercuri, 29 iulie 2015

Ghiveci de legume


Bine v-am regasit dragilor! Vacanta s-a terminat de ceva timp.. dar tare greu imi intru in ritm.. iar caldura asta ma omoara, nu alta! Recunosc ca am gatit destul de putin in ultimul timp, numai mancaruri usoare sau rapide.. iar motivul nu a fost neaparat caldura.. In perioada cat am fost plecati, au fost ceva probleme cu electricitatea pe scara blocului si am ramas fara curent ptr cateva zile bune.. Sa va spun cum mirosea in casa cele 2 congelatoare cu carne si legume stricate?! Ei, si cam de atunci mi s-a cam taiat de carne..
Dar pentru ca sub nici o forma n-am vrut sa lipsesc de la Provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, proiect initiat de Gina, si gazduit luna aceasta de Margareta Cismasiu, am pregatit un ghiveci de legume, o bunatate de care eu nu ma satur niciodata! Si am fost si in tema data de gazda: mancaruri/tocanite din legume sau cu carne.

Ingrediente:
2 cepe medii
1 morcov marisor
1 ardei gras verde
2 cartofi potriviti
1 mana fasole verde (congelata)
1 mana mazare (congelata)
1 dovlecel mic
2 rosii mari foarte coapte
patrunjel
ulei

joi, 2 iulie 2015

Mancarica de pui sub capac de paine

Cred ca multi dintre cei care vizitati blogul Laurei, ati salivat la aceasta reteta.. Eu mult timp am stat cu gandul la ea.. Am facut reteta de 3 ori pana acum, si de fiecare data a avut un succes garantat! Am incercat si cu pui, dar si cu curcan, un deliciu in ambele variante!
Multumesc Laura ptr toate minunatiile pe care le faci!


Ingrediente:
4 pulpe pui (500 g)
3 catei usturoi
100 ml vin alb tamaioasa dulce
o mana masline verzi fara sambure
8 rosii cherry
100 ml suc rosii
200 g ciuperci din conserva
2 rosii deshidratate
½ lingurita ardei iute macinat
2 frunze foi dafin
o legatura mica patrunjel
¼ lingurita sare
Aluat:
250 g faina
½ plic projdie uscata
cca 130 ml apa calduta
¼ lingurita sare
1 lingura ulei
1 lingura faina + 2 linguri apa