RSS

miercuri, 30 octombrie 2013

Prajitura Eberswald by MyFancyCake

De cateva luni am tot lipsit de la provocarile propuse de Ama, si nu pentru ca nu am vrut, ci ptr ca am tot avut parte de diverse evenimente in viata mea mai mult sau mai putin placute.. Dar nu despre asta este vorba..
Luna aceasta, in cadrul proiectului "Provocarea secreta", Adela Zilahi mi-a repartizat blogul unei mai vechi prietene virtuale, si anume MyFancyCake. Grea decizie am avut de luat.. dar pana la urma tot timpul a hotarat, deci.. ceva simplu si bun-bun: prajitura Eberswald. Am ramas surprinsa de faptul ca a numit-o prajitura, ptr ca arata mai mult a gogosele sau produs de patiserie, dar am preluat aceeasi denumire. N-au iesit ale mele asa frumoase, dar de gustoase, au fost de nu ne-au ajuns! :)

Ingrediente:


100 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita zahar
120 gr faina
3 oua
1/2 lingurita praf de copt
Glazura:
100 gr zahar pudra
2 linguri lapte
esenta de rom

duminică, 20 octombrie 2013

Pizza cu sunca de pui si salam picant

Cand eram mai tinerica si fara obligatiuni masculine prin zona, imi potoleam des foamea improvizand cate o pizza cu ce gaseam prin frigider.. Nici nu mai conta ora.. daca era pofta mare! :) 
Dar daca pizza merge in orice combinatie, la sos nu concep decat facut in casa! Chiar si combinat cu ketchup de cumparat..


Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
½ lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
Ptr. topping:
salam Banatean
sunca de pui presata
masline verzi
ciuperci
ardei verde
mozzarella
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita ardei iute macinat

luni, 14 octombrie 2013

Pui umplut cu carne tocata

In ultima perioada, pentru ca nu mai am timp sa stau asa mult in bucatarie, fie am pregatit mancaruri simple, fie am gatit la cuptor. Si cum puiul de curte este preferatul meu, si da, sunt fericita ca il am in curte, mi-am facut de cap cu el combinandu-l cu niste carne tocata. Ce a iesit? O bunatate!!!


Ingrediente:
1 pui de curte de cca 1,5 kg
300 g carne tocata amestec porc/vita
2 linguri orez
3 fire ceapa verde
sare
piper
delikat
ulei/grasime de pasare topita