De unde atata miel/oaie? Pai.. ptr cei care nu stiti de "necazu`" meu, anul acesta jumatatea masculina a familiei s-a hotarat ca vrea ferma de oi! Si... uite asa ne-am pricopsit cu cca 60 de oi.. asa, de inceput... Ce-o fi la anu`.. vai de capu meu! :)))
Dar sa revenim la pastrama noastra! Desi in mod normal pastrama o pregatea d-l fermier, de data asta am facut-o eu cu tata socru! Normal ca la indicatiile d-lui fermier :P
Ingrediente:
15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
2 lamai
cimbru
piper negru
sare
5 capatani de usturoi
ptr prajit: ulei, 200 ml vin roze
Noi am sacrificat un berbecut, iar toata carnea am folosit-o la pastrama., deci a fost dezosat complet! Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru,
piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus
straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un
capac si am lasat la macerat.
De aici exista mai multe etape in care carnea poate fi consumata:
- la cca 24 de ore – cazul nostru
- in mod normal se tine cca 5-7 zile la macerat, intr-un loc racoros
- dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual la vant
- apoi se poate afuma
In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!! Prima portie
noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara
un miros pregnant de oaie.
Cam asa arata pastrama dupa 24 de ore:
Am servit pastrama alaturi de mamaliga calda si binenteles mujdei de usturoi!
Pofta buna va doresc!
9 comentarii:
Nu refuz o portie!
Este pe gustul sotului meu!Sigur vrea si el daca vede.Pup!
O gramada de bunatati ai facut de cand nu am mai trecut pe la tine, dar aceasta imi face cu ochiul cel mai mult!
Cred ca e delicioasa! Nu prea ma dau in vant dupa carnea de berbecut, dar preparatul tau arata excelet.
Grozav de bine arata!!
Minunata!Deja mi se face foame de lup!Like!xoxo
Ce bine arata!!!
Stiu ca este foarte buna :)
@Sara & Miki, va astept cu drag la masa!! Va pup
@Mihaela, ii trimit o portie sotului tau! Pupici
@Cristina, serveste-te!! Pup
@Alina, condimentata asa nu se simte gustul de oaie atat de tare.. Pupici
@Alex, multumesc! Pup
@Paradis, atunci, pofeste la masa! Pup
@Simona, multumesc! Pup
@Mihaela, asa este! Pupici
Trimiteți un comentariu