Ştiţi deja cât de mult ne place peştele, deci nu puteau trece câteva zile fără peşte. De data asta a fost un păstrăv somonizat (ce a ieşit mai dom-le!!)... eu i-am spus somon.. ptr că seamănă mai mult cu somonul..
Şi cum luna asta Xandrinne ne-a dat ca temă hreanul, m-am şi pus pe făcut un sos simplu cu hrean! Iar ce a ieşit a fost... minunat de delicios! Cum de nu m-am gândit eu mai din timp?!
Deci, voi participa cu acest preparat la
Provocarea lunii noiembrie de pe blogul Alexandrinei!
Ingrediente:
cca 1 kg păstrăv somonizat (eu am folosit o jumătate de peşte mai mare)
cimbru
piper alb
delikat
condiment pentru peşte cu lămâie
ulei de măsline
1 ceapă mare albă
1 ceapă mare roşie
1 ardei gras galben
2 morcovi mari
5 cartofi cu coajă roşie
1 lămâie potrivită
ptr sosul de hrean:
1 tijă hrean
150 g smantana
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
zeama de la 1/3 lămâie