Dar de niste chifle nu puteam sa nu-mi fac timp, nu?! Era mai mare rusinea ca eu sa nu pregatesc pentru Provocarea Dulce Romanie, niste pufosenii d-astea! :)
600 g faina alba
200 ml lapte batut
1 plic drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 ou
1 lingurita sarecca 150 ml apa calda
2 linguri ulei de masline
3 bucati rosii uscate din ulei
1 ou pentru uns
Faina am cernut-o intr-un castron. In centru ei am facut o gaura, in care am pus drojdia uscata, zaharul si putina apa calda, si am lasat vre-o 10 minute sa se activeze drojdia. Am adaugat oul, laptele batut si sarea, si am amestecat cu o lingura de lemn.
La final am pus uleiul si am inceput sa framant, adaugand si rosiile uscate taiate marunt.
Aluatul l-am framantat vre-o 10-15 minute, apoi am acoperit cu o folie vasul si l-am lasat la crescut vre-o 45 de minute.
Cand si-a dublat volumul, am scos aluatul pe masa infainata, am format bilute pe care le-am pus intr-o tava si le-am mai lasat la crescut 20-30 minute.
Le-am uns cu ou si am bagat tava la cuptor pana chiflele s-au rumenit frumos!
Pofta buna va doresc!
10 comentarii:
La fix !! Numai bune ca sunt caldute si apetisante !!:D
Ce bunute!! Deja simt miros de painica proaspata si calda :)
Pupici:*
Bune chifele calde si pufoase!
Pupici!
Ce frumusele sunt chiflele!
ce-as papa una :)) Arata bine!
Daca gasesti cumva magazinul de unde se poate cumpara timpul....sa ma anunti si pe mine, te rog frumos !
Cat despre pufoseniile astea....eu ma vad mancand una cu o cana cu lapte caldut si putina miere....
O delicatese !
Weekend linistit sa ai, te tzuc !
Mmm, ce bune or fi! Arata perfect!
Offf timpul asta..lasa ca o sa vina si ziua cand o sa ai timp. Chiflele pregatite arata tare bine. Pup!
Cat de delicos arata! Pufoase si calde
arata de senzatie! imi place ideea cu ardei ;)
cat despre timp...e tare, tare scump >:d< muaah!
Trimiteți un comentariu