RSS

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ceapa conservata in otet balsamic



Am o intreaga lista cu preferinte... Iar acum ca tot mi-am pus mintea cu camara, am mai facut o lista! :) Sper ca macar p-astea sa le fac... 
Si pentru ca am poftit timp de un an la ceapa conservata a Adinei, anul asta Alexandra mi-a facut pofta cu aceasta ceapa in otet balsamic! Eeee... si cine mai e ca mine... cu doua feluri de cepa conservate?! :)))

Ingrediente:
600 g ceapa mica
500 g otet de vin alb
100 ml otet balsamic
70 g zahar
sare de mare
3 catei usturoi
boabe de mustar
ienibahar
boabe de piper
3 frunze de dafin
1 bat de scortisoara


Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra sare, apoi acoperind vasul bine-bine. L-am lasat cca 4-5 ore pana ce ceapa si-a lasat apa. Am clatit ceapa, apoi am lasata sa se scurga intr-o strecuratoare. Am am pus la fierb: otetul, zaharul, sarea, scortisoara, boabele de mustar, ienibahar, amestecand pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa fiarba cca 5 minute. 
In borcanele sterilizate am impartit boabele de piper, cate o foaie de dafin si usturoiul, apoi am adaugat ceapa. 
Am fixat-o cu bete de visin, apoi am turnat zeama fierbinte (eliminand scortisoara). 
Am sigilat borcanele si le-am pus in camara.
Multumesc Alexandra pentru reteta!

8 comentarii:

Alex spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Arata extraordinar !!! O nebunie de muratura... Ma bucur ca ti-a placut !!! Te pup :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ca bine mai arata!Pup!

Adnia spunea...

arata foarte bine...am si eu o intrebare,totusi, ca omul nestiutor:o folosesti pe post de muratura sau ca si condiment?

FLORY spunea...

Cu siguranta o sa fie grozave cepele astea murate,esti o vrednicuta!Pupici

Biochimist la cratita spunea...

Interesanta reteta si cu siguranta e foarte buna! Ti-ai pus hainute noi :) imi place!
Pupici

catkitchen spunea...

Ce ma bucur ca te-ai indragostit de ceapa asta murata , e o nebunie in orice combinatie !!! ;) Eu mai arunc si prin borcanele cu muraturi asortate cate-un pumn de ceapa d-asta micuta !! ;)
PS.De cand nu te-am mai vizitat eu se pare ca ai muncit mult :) !! Imi place tare noua infatisare a blogului !!! ;) Bravooo!!

Simona spunea...

@Alex, multumesc din nou ptr reteta! Abia astept sa le pap. :) Pupici
@Mihaela, multumesc! Pupici
@Adnia, pana anul asta n-am facut si n-am mancat, dar sigur este muratura! Pup
@Flory, multumesc!! Si eu abia astept sa le gust :) Pupici
@Alina, multumesc! Pup
@Adina, multumesc! Nu m-am gandit sa pun ceapa si la muraturile asortate.. :( Dar, la anu! Am ramas foarte in urma cu postarile si d-aia au venit gramada acum :) Ma bucur ca-ti place infatisarea, desi nu cred ca asta va fi forma finala.. Pupici