Bunatatea asta am vazut-o la Alex si m-am indragostit pe loc! Si cum aveam niste ardei cumparati ptr altceva, m-am reorientat si n-am facut deloc rau!!
Multumesc pentru reteta!!
Ingrediente:
300 g ardei iute
300 g zahar
300 ml otet de vin
Pregatita cu manusi in maini, am curatat ardeii, eliminand semintele si
cutoarele.
Ardeii curatati i-am pus in blender si i-am maruntit – nu i-am facut
chiar pasta ptr ca am vrut sa simtim bucati de pulpa.
Otetul si zaharul le-am pus la fiert, iar cand zaharul s-a topit, am
adaugat ardeii tocati.
Am lasat sa fiarba cca 40 minute, apoi am pus dulceata
in borcane sterilizate.
Am incins cuptorul la 100 grade, si am dat borcanelele
la cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Dupa aceasta perioada, borcanele le-am
pus intr-o patura si le-am lasat pana a doua zi.
Mie mi-au iesit 2 borcanele de 250 g.
7 comentarii:
Suna bine, tentant...
Yummy! Asta-i tare buna, exact pe gustul meu. Sa stii ca vreau si eu un borcanel cat de mititel :D
Pup!
Eu sunt curioasa cum poate sa fie dulceata asta :D Are un gust iute-dulce? Intreb si eu ca omul obisnuit sa manance doar dulceata din fructe :P Pupici
M-am iutit doar citind reteta!
As incerca totusi si eu ca sa vad cum este la gust!
Pupici!
@Cristina, este tentanta si picanta! Pupici
@Alina, iti trimit si tie un borcanel!! Pup
@Paula, exact cum ai banuit, are un gust dulceag si foarte-foarte iute. Se foloseste ca si condiment. Pupici
@Mihaela, daca iti place picant bine, iti va placea! Pup
Ce ma bucur ca ti-a placut !!!
Te pup !
@Alex, multumesc din nou ptr reteta! Pup
Trimiteți un comentariu