Ingrediente:
400 g faină neagră
1/2 cub drojdie proaspătă
200 ml apă caldă
3 linguri ulei măsline
sare
ulei ptr uns
Făina am amestecat-o cu sarea.
Am adăugat maia făcută din drojdie, apă şi un praf de făină, şi am amestecat.
Am încorporat apa treptat.
Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute.
Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.
Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute.
Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală.
Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.
Am adăugat maia făcută din drojdie, apă şi un praf de făină, şi am amestecat.
Am încorporat apa treptat.
Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute.
Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.
Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute.
Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală.
Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.
4 comentarii:
Painica ta arata super si se spune ca faina neagra e cea mai sanatoasa!
Servesc o feliuta delicioasa.Eu painea doar in casa o fac.Te pup!
de la painica Danielei am ajuns la painica ta care a iesit super , bravoo!!!
Cristina, multumesc! Ai dreptate, este cea mai buna! Pupici
Mihaela, serveste cu placere! Pupici
Adinuta, cate o bucatica de la fiecare! Pup
Trimiteți un comentariu