Bine v-am regasit dragilor! Vacanta s-a terminat de ceva timp.. dar tare greu imi intru in ritm.. iar caldura asta ma omoara, nu alta! Recunosc ca am gatit destul de putin in ultimul timp, numai mancaruri usoare sau rapide.. iar motivul nu a fost neaparat caldura.. In perioada cat am fost plecati, au fost ceva probleme cu electricitatea pe scara blocului si am ramas fara curent ptr cateva zile bune.. Sa va spun cum mirosea in casa cele 2 congelatoare cu carne si legume stricate?! Ei, si cam de atunci mi s-a cam taiat de carne..
Dar pentru ca sub nici o forma n-am vrut sa lipsesc de la Provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, proiect initiat de Gina, si gazduit luna aceasta de Margareta Cismasiu, am pregatit un ghiveci de legume, o bunatate de care eu nu ma satur niciodata! Si am fost si in tema data de gazda: mancaruri/tocanite din legume sau cu carne.
Ingrediente:
2 cepe medii
1 morcov marisor
1 ardei gras verde
2 cartofi potriviti
1 mana fasole verde (congelata)
1 mana mazare (congelata)
1 dovlecel mic
2 rosii mari foarte coapte
patrunjel
ulei
Legumele le-am curatat si spalat. Ceapa am tocata marunt, morcovul
rondele, iar ardeiul julien, si le-am pus sa se caleasca in ulei. Cand s-au
inmuiat am adaugat o cana de apa calda si am lasat sa dea in cateva clocote,
apoi am pus cartofii taiati cuburi, dovlecelul rondele, mazarea si fasolea
congelate, am pus si o lingurita de sare, si am lasat sa fiarba cca 15 minute. Rosiile
le-am taiat cuburi si le-am adaugat peste legume, si am mai lasat sa fiarba cca
15 minute. Cand toate legumele au fost fierte, am oprit focul si am adaugat
patrunjelul tocat marunt.
2 comentarii:
O bunatate!
Bunaciunem chiar si fara carne! ;)
Trimiteți un comentariu