Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
1 ou
5 linguri lapte batut
½ lingurita sare
200-250 ml apa calduta
3 linguri ulei de
masline
Ptr. topping:
salam crud uscat
rosii uscate in ulei
masline negre
ciuperci
edamer
mozzarella
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de
masline
1 lingurita ardei iute
macinat
Mai intai am pregatit
aluatul: faina am cernut-o intr-un bol. Am adaugat oul, drojdia, laptele batut,
praful de sare, iar la final treptat apa. Cantitatea de apa este in functie de
tipul fainii. Am inceput sa framant aluatul, adaugand treptat uleiul de
masline. Aluatul l-am framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si
nelipicios. L-am pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un
prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si
dubleze volumul.
Intre timp am pregatit
sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de masline,
cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un vas, la
foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am adaugat
ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte
de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a
„unge” pizza.
Cand aluatul a fost gata
crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile
egale, care vor devenii 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila
de aluat, dandu-i forma rotunda cat era tava. Aluatul l-am pus in tava, l-am
uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus topping-ul: salamul,
rosiile uscate taiate felii, maslinele feliate si ele, si ciupercile. Deasupra
am pus bucati de edamer si am ras mozzarella.
Am dat tava la cuptorul
preincalzit, pentru cca 20 minute.
A iesit o bunatate!!!
1 comentarii:
Te pup cu dor, Simo! :x :x
Trimiteți un comentariu