Ingrediente:
o bucata de pulpa de porc de cca 1,5 kg taiata rondea, cu sorici cu tot
piper
boia
cimbru
3 cartofi
2 crengute rozmarin
6 catei usturoi
Pulpa asta de porc ma pregatit-o initial atunci cand am taiat porcul.
Am taiat rondele cu tot cu sorici o pulpa intreaga, apoi am pus-o in saramura
ptr cca jumatate de ora. Rondelele le-am ambalat si depozitat in congelator. Si
iata ca i-a venit randul primei rondele, pe care am decongelat-o, apoi am pus-o
putin in apa rece, cam o ora (mi-a fost teama sa nu fie prea sarata, dar n-a
fost deloc). Am scos pulpa din apa, am sters-o si am taiat-o in doua pe lung,
apoi am condimentat-o cu piper, boia si cimbru. Daca pulpa este proaspata, ii
adaugati si sare, la mine n-a mai fost cazul. Pulpa condimentata am pus-o in
punga de copt, intr-o tava in care am adaugat apa.
Am dat tava la cuptor pentru
vre-o ora. Intre timp am curatat cartofii, i-am taiat in 4, i-am condimentat cu
piper, boia si crengute de rozmarin. Punga in care s-a copt pulpa am taiat-o si am pastrat sosul in care am pus
cartofii. Am asezat deasupra rondelele de pulpa, am pus si cateii de usturoi si
am dat tava la cuptor pentru inca vre-o 30-40 minute, intorcand si pulpa pentru
a se rumeni pe ambele parti.
Ce a iesit? O bunatate!!
Va invit la masa!!
7 comentarii:
Vesnic binevenita! Minunata!
Ce bunaciune ai adus tu aici?.....mmm.....un adevarat rasfat.
O idee bună, așa se caramelizează frumos slăninuța și șoriciul.
oh, ce bine arata....si eu ce fac acum cu pofta mea? :)))))
Apetisanta!! Cea mai buna "leguma" ever :)
Pupici :*
Aiiii, ce ispititior arata! :X
Hmmm, ce ispita!
Trimiteți un comentariu