Ingrediente:
oua de gaina (de curte)
sare
faina
Ouale se bat cu o furculita, impreuna cu putina sare. Se adauga faina
in ploaie pana obtinem un aluat legat, pe care l-am framantat cateva minute, capatand o textura elastica.
L-am lasat putin sa se odihneasca la rece, apoi am rupt bucati potrivite din aluat, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul in foi foarte-foarte subtiri.
Pentru ca am avut de facut o cantitatea foarte mare, de data asta am folosit masina de taiat paste, alegand marimea cea mai mica.
Daca fac taitei dintr-un singur ou, in general folosesc un cutit bine ascutit, cu care tai foarte fin taiteii.
L-am lasat putin sa se odihneasca la rece, apoi am rupt bucati potrivite din aluat, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul in foi foarte-foarte subtiri.
Pentru ca am avut de facut o cantitatea foarte mare, de data asta am folosit masina de taiat paste, alegand marimea cea mai mica.
Daca fac taitei dintr-un singur ou, in general folosesc un cutit bine ascutit, cu care tai foarte fin taiteii.
Taiteii gata taiati, i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt,
peste care am presarat faina. I-am lasat cateva ore, apoi i-am folosit la supa,
binenteles dupa ce i-am scuturat bine de faina, si oparindu-i separat.
7 comentarii:
Cei mai buni sunt taiteii pregatiti in casa!
Ce culoare frumoasa au, se vede ca-s de casa, cu oua de la gaini de curte poate! Pup si o saptamana frumoasa!
Nu se compara nici macar putin cu cei din comert! Cei mai gustosi!! Imi amintesc de taiteii facuti de mama! Ii taia subtirei, cum spuneai si tu, cu un cutit foarte ascutit.
Te pup draga mea :*
cei mai buni taitei.pup!
Ce idee buna! Ar trebui sa imi fac si eu curaj sa fac taitei acasa, mai ales ca am un mare amator de supa cu taitei!
E acum am si eu retata,multumesc!!!
Deja te invidiez ptr taiteii astia !! :(
Trimiteți un comentariu