De data asta am facut doua dintre retete: porc aromatizat la tigaie, preluata de pe blogul Licutei Marin – Din bucataria mea, iar la garnitura - cartofi cu ceapa rosie, rozmarin si parmezan, reteta „furata” de la Cristina – DivainBucatarie.
Cu ambele reteta am avut un fel de dragoste-culinara la prima vedere (si nu sunt sigurele retete!) iar combinatia lor mi s`a parut mai mult decat interesanta.
Multumesc Licuta, multumesc Cristina!
Ingrediente:
600 g carne porc
50 ml ulei floarea soarelui
100 ml vin alb
200 ml apa
2 linguri mustar clasic
½ lingurita patrunjel uscat
½ lingurita maghiran
½ lingurita oregano
1 lingura miere
1 lingura ulei masline
1 lingurita delikat
piper
Ingrediente garnitura:
4 cartofi potriviti
1 morcov mai mare
3 catei usturoi
50 g unt
2 cepe rosii
5 linguri ulei masline
8 linguri apa
1 lingura delikat
1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
cca 50 g parmezan
Am pus in tava ulei, unt si apa.
Cat cartofii stateau la cuptor am pregatit friptura:
Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.
Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.
4 comentarii:
Multe arome ai aici si nu poate sa fi fost decat delicios!Pupici!
O bunatate de mancare ai pregatit.Sa va fie de bine.Pupici!
super combinatie ai ales !!!
Teo, un deliciu a fost! Pup
DiaMar, sar`mana. Pupici
Pisicutz, mercic. pupici
Trimiteți un comentariu