RSS

joi, 15 septembrie 2011

Placinta cu branza dulce si stafide

Asa cum v`am mai spus, in casa noastra este o mare disputa culinara... Lui ii place lasagna.. mie musaca... lui ii place placinta cu branza dulce... mie cu branza sarata... Si uite ca de data asta iar am facut cu branza dulce... ca na... cand dragostea e mare..
Imi i`au eu revansa... intr`un mod putin mai scump! :D
Placinta a iesit foarte buna! Pana si mie care sunt fan sarat mi`a placut!

Ingrediente aluat:
550 g faina
200 ml lapte
50 g margarina
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 linguri ulei
1 plic drojdie
1 ou
sare
Ptr umplutura:
600 g branza dulce Milli
3 oua
5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
esenta vanilie
esenta rom
stafide
Ptr uns:
2 galbenusuri
2 linguri lapte dulce

 
Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa se raceasca.
Stafidele se pun in apa calduta cu esenta de rom.
Oul l-am batut un pic, apoi am adaugat uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat si laptele caldut.
Am adaugat faina (pe care am amestecat`o cu drojdia) treptat in ploaie, amestecand bine.
Am adaugat putina margarina topita, apoi iar faina, si iar margarina… si tot asa pana am terminat ingredientele.
Am framantat bine, apoi  l-am acoperit vasul cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate la crescut.
Cat aluatul sta la crescut se pregateste umplutura:
Branza se freaca cu zaharul si cu ouale. Se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Stafidele se scot din apa cu esenta de rom si se scurg bine, apoi se adauga compozitiei.
Dupa 1 ora jumatate aluatul si-a dublat volumul. Se imparte aluatul in 2.
Se pregateste o tava.. se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
Se intinde o foaie pe masa infainata, iar cu ajutorul sucitorului o asezam in tava. Se pune implutura apoi se aseaza cealalta foaie. Se aduna marginile, se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se unge cu amestecul de galbenus si lapte.
Se da la cuptor ptr 40 min, apoi se pudreaza.
 Se lasa sa se raceasca, se taie si se mananca cu pofta! 


9 comentarii:

Cristina spunea...

Asta imi place si mie, nu am apucat niciodata sa ii fac poze, poate la iarna...Arata bine prajitura ta!
pup

Petronela spunea...

Gand la gand...si eu am facut miercuri o placinta cu branza de vaci,poate o voi posta azi...
Asa ca pofta nu imi este,dar iti pot spune ca arata tare bine placinta ta si merge tare bine dimineata la mic dejun!!!!Si-mi place ca i-ai pus si stafide...eu nu aveam in casa.
Te pup si o zi frumoasa!!!

Simona spunea...

Si eu patesc la fel, Cristina... fac pe repede-inainte si uit sa mai fac poze. :) Pupici

Simona spunea...

Petronela, clar suntem pe aceeasi lungime :))) Deja a 3`a coincidenta! Te pup

TeoBucatar spunea...

Bun ar fi ceva cu branza ca n-am facut de mult!Tare aratoasa!

Simona spunea...

Mercic Teo. Eu sunt fan branzeturi... nu trece o zi fara sa mananc ceva.. din lapte :) Te pup

Anonim spunea...

si noua ne place placinta cu branza dulce si stafide !!!!

Simona spunea...

Magda, Data viitoare iti trimit o bucata! Pupici

Rocsy Ciobanu spunea...

Ce mult imi place. O am in plan pentru week-end, dar zi-mi putin ai folosit o tava mare de aragaz sau in una mai mica ai facut? Pup si o zi buna!