Ingrediente:
1 kg carne tocata porc si vita
foi lasagna
750 g mozzarella
200 g parmezan
½ ardei gras rosu
1 morcov mic
1 ceapa mica
10 frunze busuioc
boia ardei iute
oregano
ardei iute tocat (peperoncino)
2 + 5 catei usturoi
suc de rosii
delikat
sare
Am pus 2 catei de usturoi la calit, iar cand si`au schimbat culoarea i`am scos. Am adaugat ceapa tocata marunt pe care am calit`o pana s`a inmuiat. Am adaugat morcovul ras si ardeiul tocat marunt si am lasat sa se caleasca cateva minute, apoi am adaugat carnea. Cand si carnea si`a schimbat culoarea, am adaugat o cescuta de apa si condimentele.
Apoi am pus sucul de rosii si cei 5 catei de usturoi intregi, si am lasat sa fiarba cca 1 ora.
Am fiert in apa cu sare foile, apoi am asezat intr`o tava un rand de foi, mozzarella, carne, mozarella, si iar foi...... Aici fiecare pune cate straturi vrea, eu am pus 5. Pe ultimele foi se mai puna putina compozitie de carne, apoi se presara parmezan din belsug.
Se da la cuptor ptr 30 min.
Si se mananca pe nerasuflate!
6 comentarii:
Las ca e bine,cu cat mai multe cu atat nai bine sa avem de unde alege!Pup Simona!!
Pot sa te felicit...ai facut lasagnele "cum scrie la carte" si facute asa,nu vad de ce n-ar avea gustul la cele din Italia...pe mine m-au cucerit!!
Acuma na...ma pui sa-mi fac lasagne!!!!
Te pup si o zi frumoasa!!!
Teo, lasagna este intr`o mare competitie cu musaca (eu musaca, el lasagna), deCi o fac destul de des :) Te pup
Si eu am facut azi lasagna, cu carne de curcan pt copil - ii place la nebunie! Arata f apetisanta lasagna ta! Pup
Sar`mana Petronela! Daca vine de la tine este un mare compliment! Reteta o stiu de la sora mea care este de vre`o 10 ani prin It. Te pup, o zi excelenta!
Cristina, nu am incercat niciodata cu carne de curcan, dar cred ca`i foarte delicioasa! Pup
Trimiteți un comentariu