Da, si pe mine m`a amuzat teribil cand am citit numele, dar asa cica se numeste! Nu mai stiu de unde am reteta... am gasit`o printata printre alte retete si... am zis s`o incerc.
Ingrediente:
300g malai
200g smantana
0,7 litru lapte
100 g unt
3 oua
250 g telemea
2 bucati carnat uscat si afumat
Am facut o mamaliga mai moale din malai, lapte, smantana.
Am uns un vas yena cu putin unt si am pus jumatate din cantitatea de mamaliga. Apoi am pus carnatii taiatu bucati, branza rasa si bucatile de unt ramas. Am adaugat si restul de mamaliga, apoi am facut cu lingura 3 "gauri" in care am pus cele 3 oua. Am ras deasupra branza si am dat la cuptor.
Cam asa arata dupa 30 minute de stat la cuptor.
Si asa arata in farfurie:
As avea cateva precizari de facut: mamaliga mea ar fi trebuit sa fie mai moale.. dar... asta ete, data viitoare o sa stiu, si ar fi trebuit sa`i pun si sare (am uitat!); intre cele doua straturi de mamaliga se putea pune mai multa branza si... bacon, nu carnat.. n`a fost rau nici cu carnat, dar cred ca`i mult mai bun cu bacon; deasupra, trebuia sa rad cascaval, cred ca iesea mai... interesant.
Dar, per total, a fost delicioasa!
Cartofi cu piept de pui la tigaie
Acum 9 ore
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu