Ingrediente:
un pachet foi placinta
8 oua
500 g branza dulce vaci
0,8 kg iaurt 2,8%
250 g zahar
1 pachet margarina sau unt
stafide
esenta vanilie
esenta rom
50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat
Am pus margarina la topit, la foc mic. Intre timp am pregatit ouale: am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le aruncam sau le folosim la altceva. Galbenusurile le`am amestecat cu zaharul pana acesta s`a topit. Am adaugat branza dulce, mixand la viteza mica.
Stafidele le`am pus in apa calduta, in care am adaugat esenta de rom.
In compozitia de oua cu branza, am adaugat esenta de vanilie, apoi am incorporat cca 800 g iaurt. Cand toata compozitia a fost bine amestecata, am adaugat stafidele scuse de apa.
Cat compozitia s`a odihnit, am pregatit tava: am uns`o cu margarina topita si am pus hartie de copt (eu folosesc foarte des hartia ptr ca este mai usor de "scos" produsul finit, evitand astfel a zgaria tavile). Apoi am pus 4 foi in tava, fiecare foaie unsa individual cu margarina topita. Deasupra celor 4 foi am pus 1/2 din compozitia de iaurt-branza-oua, apoi am pus iar 2 foi unse, apoi restul de compozitie, iar deasupra am pus restul de foi unse. Am dat la cuptor, la 180 grade, timp de 1 ora.
Dupa o ora de stat la cuptor, am scos tava si am uns placinta cu 50 ml lapte dulce + 2 pliculete zahar vanilat. Am mai dat la cuptor cca 15-20 min. Cand a fost gata, am scos tava, am pus deasupra un prosop de bucatarie umed. Cand placinta s`a racit, am taiat`o bucati potrivite. A iesit... cum se vede, adica foarte buna!
Sa aveti pofta!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu