Aceasta reteta este mostenire de la bunica Eugenia, preluata de mama si furata de mine. Un mare secret al cozonacului se spune ca este framantatul... de durata... si cu foc. Eu zic ca mai exista un secret: FAINA. Mama foloseste numai 000, in Danemarca eu inca nu am gasit o faina care sa corespunda... si recunosc.. nu iese ca al mamei.
Ingrediente pentru aluat:
1 kg faina 000
3 oua la temperatura camerei
250 g zahar
150-200 g ulei pentru framantat
0,5 l lapte dulce
20 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie
Ingredinte pentru umplutura:
8 linguri zahar
8 linguri cacao
nuca tocata
Se framanta bine bineee. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, acoperind vasul.
Se lasa iar la crescut 1 ora.
Se coace la foc mic 1 ora.
Sa aveti pofta!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu