Reteta este preluata de la sefa mea, o minunatie de femeie si.. o bunatate de tort. Sar`mana sefa!
Revin si cu poze!
Ingrediente: 6 oua, 200 g zahar, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 30 g gelatina, fructe, 400 ml frisca lichida
Revin si cu poze!
Ingrediente: 6 oua, 200 g zahar, 1 lingura faina, 500 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat, 30 g gelatina, fructe, 400 ml frisca lichida
Se freaca bine galbenusurile cu zahar, se adauga faina. In laptele caldut se adauga zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile in lapte si se pun pe foc, amesteand continuu pana se ingroasa. Gelatina se inmoaie cu putina apa rece. Se adauga in compozitia de pe foc, se amesteca sa se dizolve si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Se bate frisca si se adauga in compozitia racita. Se adauga ananas din compot, fructe confiate si stafide (care in prealabil au fost inmuiate in alcool dulce). La sfarsit se incorporeaza incet si albusurile batute spuma. Se toarna intr-o forma unsa cu alcool si se baga la frigider. Se lasa de seara pana a doua zi, apoi se rastoarna pe un platou, se orneaza cu frisca si cu fructe, sau cum preferati.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu