Ingrediente:
Blat:
7 oua
1 cana si jumatate de zahar
1 cana si ¾ faina
1 praf de copt
Crema:
4 galbenusuri (sau 2 oua)
250 g zahar
100 g faina
500 ml lapte dulce
200-250 g margarina
2 fiole esenta vanilie
Mai intai am pregatit blatul: am separat ouale, am mixat albusurile
spuma, adaugand apoi zaharul mixand pana acesta s-a topit. Am adaugat
galbenusurile pe rand, apoi am scos mixerul, am adaugat praful de copt
amestecat cu faina si cu o paleta am amestecat de jos in sus, usor sa nu se
lase albusurile, pana ce toata faina s-a incorporat. Am turnat compozitia
intr-o tava (25x35) tapetata cu hartie de copt, si am dat tava la cuptorul
preincalzit pentru cca 30 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand blatul
este copt, l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am taiat pe din doua.
Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul spuma, apoi am adaugat faina
si treptat laptele. Tot amestecul l-am pus pe baie de abur si am amestecat
continuu in el pana s-a legat bine, ca o budinca. Am lasat budinca sa se
raceasca.
Am mixat margarina, apoi am adaugat treptat cate o lingura de budinca
rece, pana am incorporat toata compozitia. La final am adaugat 2 fiole de
vanilie.
Pe o jumatate de blat rece am pus jumatate din crema, apoi am pus cel
de-al doilea blat si restul de crema. Am presarat fulgi de ciocolata si am dat
prajitura la rece, apoi am portionat-o.
Cate o prajitura pentru fiecare!
6 comentarii:
foarte bine arata!
Sa va traiasca minunea si sa va aduca numai bucurii.
Prajitura este minunata.
PUP
Interesanta prajitura ta!!! Imi place!!
Sa-ti taiasca mare si frumoasa minunea aia mica, ingerasul tau drag si scump ! Chiar imi era dor de tine si nu stiam cum mai esti.
Cat despre prajitura...jos clopu !
Va tzuc cu drag pe amandoua...
Arata delicios ! :)
Great blog..Really interesting to learn..Thanks for sharing.
Quicken Customer Support Number
Trimiteți un comentariu