Ingrediente:
Ptr. chiftelute:
500 g carne de vitel tocata
1 legatura mica marar
1 legatura mica patrunjel
2 fire ceapa verde
3 catei usturoi pisati
2 oua mici
sare
piper
Ptr. marinata:
500 ml suc de rosii cu pulpa
2 cepe rosii
1 catel usturoi ras
60 ml vin roze
1 lingura otet de mere
2 foi dafin
1 varf cutit cimbru
sare
fulgi de ardei iute
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftelute, le-am dat o forma
rotunda, apoi le-am prajit in ulei, fara a le lasa sa se rumeneasca. Le-am scos pe un platou, pe un servet de
hartie pentru a absorbi grasimea.
Pentru sos: intr-o cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si
usturoiul ras. Am adaugat o cana de apa si am lasat pana s-a inmuiat ceapa,
apoi am pus sucul de rosii, vinul, otetul si restul condimentelor. Am lasat sa
fiarba cca 15-20 de minute.
Intr-un vas de ceramica (incalzit in prealabil in cuptor) am pus o
parte din sos, apoi chiftelutele si restul de sos. Am dat la cuptor pentru 30
de minute.
Am servit chiftelutele alaturi de piure de cartofi si muraturi.
Pofta buna
4 comentarii:
gand la gand! :) eu propun sa facem schimb de farfurii.
Bune chiftelute ai facut!
Ei Simona draga...gusturile noastre au fost cam pe aproape: amadoua am pregatit chiftelute.
Sa nu razi de mine ar..eu nu am facut chiftelute marinate niciodata, pentru ca nu e una din mancarile preferate ale familiei, desi supa de rosii mancam, ar sosul de la chiftelutele marinate, nu prea e agreat !
Arata minunat chiftelutele si sigur au fost foarte apreciate de cei ce le-au gustat.
Sa ai o duminica senina, te tzuc !
pe gustul Dianei sunt.Pup!
Trimiteți un comentariu