Multumesc Gina ptr reteta!
Ingrediente:
500 g faina alba
450 g branza vaci
50 ml lapte dulce
50 ml smantana grasa
150 g zahar pudra
1 plic drojdie uscata
1 ou
½ lingurita sare
3 linguri ulei masline
1 esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
30 g unt topit
crema de ciocolata
1 ou ptr uns
Laptele, smantana, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un
vas la foc mic, amestecand mereu pana s-a dizolvat zaharul, iar lichidul devine
usor caldut. Faina am cernut-o intr-un bol adanc. Peste faina am pus drojdia
uscata, branza, oul si treptat amestecul de lapte si smantana. Am omogenizat
mai intai cu o lingura, apoi am inceput sa framant usor. Treptat am pus si
uleiul, continuand framantarea cca 10-15 minute, cand aluatul a devenit moale
si usor lipicios.
Am acoperit vasul cu o folie alimentara si cu un prosop
curat. Am bagat vasul in cuptorul cu microunde (inchis, normal!) si am lasat la
crescut cca 1 ora. Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am rasturnat pe masa unsa cu putin
ulei, l-am impartit in 12 bile de cca 110 g fiecare.
Fiecare bila am
aplatizat-o cu sucitorul, am uns fiecare cerc cu unt topit, apoi am facut o
crestatura razanta, si am rulat formand un con. Eu am facut 6 cornuri cu unt si
6 cu ciocolata, asadar pentru celelalte 6 am procedat la fel, doar ca in loc de
unt am pus crema de ciocolata.
Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie
de copt, pe care le-am acoperit cu folie alimentara, si le-am lasat la crescut
cca 30 minute.
Am uns fiecare corn cu ou batut
si am dat tava la cuptorul preincalzit
la 1700C pentru 50 minute.
Pofta buna va doresc!
4 comentarii:
Apetisante rau de tot! Pup!
Meri, multumesc!!
As infuleca unul chiar acum.Arata super.Te pup!
As manca in fiecare dimineata astfel de cornuri. :)
O zi buna!
Trimiteți un comentariu