Ingrediente:
120 g unt
100 g telemea vaca propaspata, putin sarata
140 + 25 g faina
1 ou
sare
parmezan
Untul l-am lasat la temperatura camerei, apoi l-am amestecat cu branza de vaci data prin razatoare, un praf de sare si 140 g faina. In functie de tipul de faina, de gradul de umiditate al untului si al branzei, cantitatea de faina poate varia... eu am mai adaugat 25 g de faina. Am amestecat un aluat elastic si bine legat, pe care l-am dat la frigider pentru cca 6-7 ore.
A doua zi am intions aluatul pe masa infainata, am taiat fasii de cca 1,5 cm pe care le-am uns cu ou si am pus parmezan ras deasupra. Am rulat fiecare fasie si le-am asezat in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor la 190 g pentru cca 20 minute.
Va invit la o saratea frageda si delicioasa!
4 comentarii:
Foarte fain ti-au iesit!
Iubesc saratelele si ale tale arata grozav, felicitari! (y)
sunt minunate
As rontai in fiecare zi!
Trimiteți un comentariu