Ingrediente:
Ptr. aluat:
500 g faina alba
10 g drojdie uscata
½ lingurita sare
300 ml apa calduta
3-4 linguri ulei de
masline
Ptr. topping:
sunca presata de pui
branza edamer
capere
mozzarella
Ptr. sos:
2 cani suc de rosii
2 linguri ketchup
1 lingurita zahar
½ lingurita sare
1 lingurita busuioc
2 catei usturoi
1 lingura ulei de
masline
1 lingurita ardei iute
macinat
Faina am cernut-o
intr-un bol,apoi am adaugat drojdia si am amestecat. Am inceput sa adaug apa
calduta putin cate putin, amestecand cu o spatula. Am pus si praful de sare, si
am inceput sa framant usor cu mana, completand cu apa. Cantitatea de apa este
in functie de tipul fainii. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand cu
mana. Din cand in cand am mai pus si cate un praf de faina. Aluatul l-am
framantat cca 10-15 minute, pana a devenit elastic si nelipicios.
Aluatul l-am
pus intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am
lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.
Intre timp am pregatit
sosul: sucul de rosii, ketchup-ul, zaharul, sarea, busuiocul, uleiul de
masline, cateii de usturoi taiati felii si 1 cescuta de apa le-am pus intr-un
vas, la foc mic. Am amestecat din cand in cand, iar dupa cca 15 minute am
adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege.
Inainte de a pune ardeiul iute am scos cateva linguri de sos, pentru a le
folosi la a „unge” pizza.
Cand aluatul a fost gata
crescut, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 3 bile
egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila
de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava speciala ptr pizza,
l-am uns cu sosul nepicant si am presarat mozzarella. Am adaugat sunca de pui,
caperele in ulei si bucati de branza edamer.
Am dat tava la cuptorul
preincalzit, pentru cca 20 minute.
A iesit o bunatate!!!
7 comentarii:
Noi suntem fani pizza!!! Yumyyy
ador pizza in orice combinatie :)
Ce apetisant arata! :X
La pizza vin negresit!
te astept la o noua provocare culinara: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
Eu vin la o felie!
orice pizza e binevenita oricand, mai ales asta, imi place cum arata si din ce vad e foarte delicioasa, pufoasa si crocanta :D
Trimiteți un comentariu