Ingrediente:
1 pachet aluat congelat
1 felie zdravana dovleac - cca 1 kg
5 linguri zahar
½ lingurita rasa scortisoara
1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.
Dovleacul l-am dat prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi l-am pus
impreuna cu zaharul intr-un tuci si l-am calit pana s-a inmuiat. Am oprit focul
si am pus scortisoara, apoi am lasat sa se racoreasca.
Aluatul l-am taiat in patrate, fiecare patrat l-am crestat pe jumatate.
In mijloc am pus o lingura din compozitia de dovleac calit, am impaturit si am
pus struderul cu partea impaturita in jos, si cu crestaturile in sus.
Le-am
asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu
galbenusul amestecat cu laptele, si le-am dat la cuptor pentru 20-25 minute.
Cand s-au rumenit frumos, am scos tava din cuptor si le-am lasat sa se
racoreasca.
Foarte bune sunt!
3 comentarii:
An Nou cu toate cele bune!
Multumesc pentru participare! Astazi voi publica parada provocarii secrete ;)
Un An Nou fericit si petrecere frumoasa diseara de revelion!
cand ma uit la poza imi aduce aminte de acel strudel facut acasa, proaspat, savuros, dulce si un pic crocant dar in acelasi timp pufos si delicios..:D
Trimiteți un comentariu