Ingrediente:
500 g faina alba
100 g zahar
150 ml lapte
10 g drojdie uscata
250 g unt topit
2 oua
coaja de lamaie
sare
100 g zahar brun
50 g unt topit
2 linguri scortisoara
Intr-un vas am cernut faina, in mijlocul caruia am facut o adancitura.
Laptele l-am incalzit usor impreuna cu zaharul. Am pus drojdia in adancitura,
am adaugat putin lapte caldut si am lasat sa creasca vre-o 15 minute. Am
adaugat treptat si restul de lapte, ouale batute, putina sare, iar la final
treptat am incorporat untul topit. Aluatul obtinut l-am frantatat cca 20-30
minute, pana untul topit a fost incorporat tot, iar aluatul are o consistenta
elastica.
Am lasat aluatul la crescut 1 ora, pana ce si-a dublat volumul.
Din aluatul crescut am intins o foaie dreptunghiulara, pe care am uns-o
cu unt topit, am presarat zahar brun si scortisoara. Cu un cutit bine ascutit
am taiat aluatul in patrate egale, pe care le-am asezat unele peste altele,
apoi pe toate in tava.
Cu pensula am uns tot cozonacul, am presarat zahar brun
si scortisoara si am lasat la dospit vre-o 15 minute.
Am dat cozonacul la
cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute, sau pana ce acesta se rumeneste
frumos, fara a se arde.
7 comentarii:
La mult ani!!! Un 2014 plin de realizari si bucurii!!!
La multi ani cu fericire si multe realizari!!!!!
Delicios!
Va multumesc! Un An Nou fericit!
Simo, m-ai dat gata cu cozonacul asta! ca si cu multe altele, de altfel. se lipesc toate de mine :))))
PS. nu stiu ce se intampla, dar in blogroll la mine, blogul tau nu se mai actualizeaza. stii ceva de chestia asta? mi-a ramas postare veche de vreo 2 luni, si mai sunt cateva bloguri in situatia asta!
te pupacesc!
Ce frumos arata si ce bun o fi .
Mie imi place tare mult cozonacul
@Laurici, ma bucur ca iti place.. ti-l recomand cu drag! Stiu de problema cu neactualizarea postarilor.. din pacate nu stiu cum s-o rezolv.. Este de la ei :) Pupici
@Medi, multumesc frumos! Pup
Trimiteți un comentariu