Ingrediente:
Aluat:
450 gr faina alba
10 gr drojdie uscata
50 ml ulei de masline
1/2 lingurita
250 ml bere
Chiftele:
400 gr carne vita tocata
1 ou
2 felii paine inmuiata in lapte si
stoarsa
3 feliute slanina afumata, tocata
marunt
o ceapa mica tocata marunt
4 catie usturoi pisati
sare
piper
Mai intai am pregatit chiftelutele,
amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede am modelat 18 bile.
Pentru aluat am cernut faina intr-un castron,
am adaugat drojdia si le-am amestecat. Treptat am adaugat berea, sarea, iar la urma
treptat uleiul, framantand aluatul timp
de 5-10 minute, pana acesta a devenit elastic si nelipicios. Am impartit
aluatul in 18 parti bile.
Cu ajutorul sucitolului am aplatizat fiecare
bile, am pus in centru cate o chifteluta, apoi am adus catre mijloc fiecare
margine.
Am aplatizat usor si am pus bilele cu partea stransa in jos, intr-un
vas termorezistent uns cu unt in prealabil. Am lasat bilutele cca 15-30 minute
intr-un loc caldut.
Intre timp am preincalzit cuptorul si am copt chiftelutele
pana se rumenesc frumos, cca 30-40 minute.
Noi am servit chitelutele cu salata asortata,
dar merg foarte bine cu sos de rosii sau muraturi.
11 comentarii:
Ce bunatate!!!
ce idee minunata!
Na, ca pe asta n-o stiam!Retinut, draga mea!
de cand tot zic sa le testez si eu dar acuma servesc de la tine.
Suna tare bine reteta ta!
Interesanta reteta. Merita incercata. Arata foarte apetisant.
M-ati omorat cu chiftelutele astea. Musai sa-mi trimiti vreo doua ca's tare bune!
Imi place ideea! Cred ca o imprumut si eu anul viitor! PUP!
Ai fost harnicuta si ai pregatit niste chiftele grozave! Te pup!
Va multumesc pre aprecieri! Si pe mine m-au bantuit chiftelele astea, deci... va urez sa le pregatiti ca-s tare bune! Pupici tuturor!
am mai vazut reteta aceasta si ma tenteaza sa o testez.
seara minunata!
Trimiteți un comentariu