Ingrediente:
3 oua
150 g branza dulce vaci
100 g faina
1 plic budinca vanilie
1 plic praf de copt
150 g zahar
125 g unt
3 mere
100 ml smantana dulce
1 praf sare
Crusta:
75 g unt
75 g faina
50 g nuci macinate
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Untul moale l-am frecat cu zaharul. Am adaugat pe rand ouale, praful de
sare, branza de vaci, faina cernuta si amestecata cu praful de copt si praful
de budinca.
Merele le-am spalat, curatat de coaja, si taiat cubulete mici,
adaugandu-le in compozitie. Am pregatit o tava 25/35, tapetandu-o cu hartie de
copt, in care am pus compozitia.
Deasupra am pus crusta: nucile macinate le-am amestecat cu faina,
zaharul, scortisoara si untul topit, formand firimituri care se pun peste
aluat.
Al dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru cca 40
minute, apoi am lasat prajitura sa se raceasca, inainte de a o portiona.
O prajitura complexa, aromata si extrem de buna!
7 comentarii:
O prajitura tare buna si un decor rustic minunat. Pup!
Combinatia perfecta! Arata asa de bine, imi imaginez cat e de gustoasa :)
Pup :*
O minunatie cum altfel ar putea fi, doar are mere si nuca! Pup
Ce e mai bun toamna decat o prajitura cu mere si nuca?
Excelenta!
Scuze Simo, eu de aiurita ce sunt am sters din greseala comentariul tau, inainte sa-l public! Sa nu crezi ca sunt nebuna, sunt doar ametita :))
Puuup :*
Ce pofta mi-ai facut de o prajitura cu mere!!!
O bunatate de prajitura!
Trimiteți un comentariu