5 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
3 linguri cacao
3 linguri apa
un praf de sare
Crema
1 ou
8 linguri zahar
100 gr unt
3 linguri mari cu ness
500 ml frisca lichida indulcita
Sirop:
3 linguri zahar
5 linguri apa
Ornat:
400 ml frisca
fulgi de ciocolata rasa
Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in
ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si
galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o, apoi am
incorporat-o in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Am pus amestecul intr-o tava (30x20) tapetata cu hartie de copt si unsa
cu putin ulei, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 40
minute sau pana trece testul scobitorii.
Intr-o cratita am pus oul, zaharul, ness-ul si untul, si le-am pus pe
foc, pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat
crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu forma crusta.
Intr-un ibric am caramelizat cele 3 linguri de zahar, pe care l-am
stins cu apa rece, lasand pe foc pana zaharul s-a topit si s-a format siropul
de caramel. L-am lasat sa se raceasca.
Blatul racit il insiropam cu siropul de zahar ars, apoi punem crema de
ness, iar la final frisca batura si fulgii de ciocolata deasupra.
Pofta buna va doresc
6 comentarii:
O minunatie, Simo! Iau repejor una si fug la tara. Pup
Ce bine arata, super prajitura! Te pup
Boema asta e pe gustul meu. Frumusica si delicioasa. Sa ai o zi frumoasa, Simona!
Tare buna!
Seara minunata!
@Alina, ma bucur ca-ti place! Pup
@Paula, mercic! Pupici
@Rita, o zi superba si tie! Pupici
@Maria, multumesc la fel! Pup
Simona, iarta-mi intrebarea,dar 500ml de frișcă de la crema când trebuie adăugată? Mulțumesc anticipat
Trimiteți un comentariu