Ingrediente:
2 kg midii congelate prefierte
ulei de masline
100 g unt
cca 1 l vin alb semidulce
5 catei de usturoi
leustean uscat
Midiile le-am spalat bine in mai multe ape, pentru a elimina toate
impuritatile.
Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am adaugat usturoiul pisat si mai mai lasat vre-o 5 minute, apoi am pus leusteanul si am oprit focul.
Pofta buna va doresc!!
Intr-o cratita sau tuci incapator am pus uleiul de masline si untul. Cand untul s-a topit am adaugat vinul, iar cand a inceput sa clocoteasca am pus midiile. Le-am lasat cca 10-15 minute, amestecand cu grija. Am adaugat usturoiul pisat si mai mai lasat vre-o 5 minute, apoi am pus leusteanul si am oprit focul.
Pofta buna va doresc!!
9 comentarii:
Wow ce mancare rafinata!!!
Intr-adevar o mancare rafinata! Mie imi place enorm !
Super reteta, chiar nu stiam cum se prepara midiile. Zilele trecute eram in dubii daca sa iau sau nu, dar acum stiu la ce reteta sa apelez cand o sa ma cadorisesc cu asa ceva. Te pup
Sunt inebunit după scoicile astea! Ași putea sa le mănânc zilnic!
Faina combinatia cu leustan. Imi imaginez ce delicioase au fost.
De mult poftesc la midii...
Si asa in general ma apuca uneori o pofta de fructe de mare de nu-mi trece pana nu-mi fac si eu :))
@Haplea, foarte bune au fost!!
@Teo, si noua ne-a placut foarte tare! Pup
@Paula, am mai gasit cateva retete... dar pana acum doar pe asta am incercat-o si pot spune ca a fost pe gustul nostru!! Pup
@Oltean, si eu la fel!!
@Alina, eu am fost putin sceptica cu privire la aroma pe care o da leuseanul, dar sa stii c-am ramas surprinsa cat de bun a fost! Pup
@Bucate apetisante, si eu patesc asta... dar nu intotdeauna sunt multumita de ce gasesc.. Pup
De cand as vrea sa fac si eu , dar nu gasesc sa cumpar aici !! :(
Cred ca sunt un deliciu !!
Adina, nici noi nu le gasim mereu corespunzatoare.. Pup
Trimiteți un comentariu