Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!
Ingrediente:
cca 2 kg pulpa pepene galben
500 g zahar
2 lamai mici
Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore,
cand pepenele si-a lasat suficient suc.
Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot.
Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.
Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi. Mie mi-au iesit 3 borcane. Deci cu siguranta mai fac cateva!!
Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu-i foarte pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..
17 comentarii:
sunt curioasa ce gust are...daca tot nu predomina cel de pepene verde!
Ce bine arata!!!Cu siguranta este f.bun si aromat! hugs
N-am mancat niciodata dar ador pepenele galben si cred ca are o aroma minunata ;)
Pup!
@Adnia, sincer seamana la gust mai mult cu pepenele rosu :) sau poate asa mi se pare mie.. De la pepenele galben a ramas doar parfumul :)
@Buburuza, asa este. Pupici
@Danutza, nu cat ma asteptam eu.. Pupici
Cred ca este delicioasa!!!
hmmmm... de aratat arata superb! Eu cred ca la iarna, cand n-o sa mai ai pepeni galbeni la indemana ca acum, o sa ti se para si gustul tare bun :))) Trebuie sa incerc si eu neaparat. Dulceata de pepene n-am mai mancat pana acum.
Bunatate de dulceata, ii simt deja aroma naucitoare!! pupici
Simo, arata bestial! Cred ca in combinatie cu clatite sau cu inghetata este dementiala!
te pupacesc si iti urez sa ai o saptamana asa cu vrei tu sa fie ;)
Super buna! Miam... imi lasa gura apa casi sunt innebunita dupa penele galben. Pupici
Nu am gustat niciodata dulceata de pepene, cred ca este fina, desi zici ca nu are gust pregnant. Poate asa este soiul pepenelui.
ma tenteaza sa fac si eu, probabil ca voi face o portie sa-i vad gustul, deoarece am mai auzit si la alte persoane ca nu se prea simte gustul de pepene.
Esti pe gustul fiului meu, bine ca nu vede reteta altfel ma pune la treaba.
Arata bestial.Are o culoare de vis.pup!
@Haplea, este tare buna, dar n-as stii sa spun ce gust are :)
@Brandusa, s-ar putea sa ai dreptate! Incearc-o si tu si ai sa vezi! Pup
@Poliana, multumesc! Pupici
@Laura, am pus-o deja pe caltite :) Pupici
@Alina, si eu sunt fan pepene galben, dar dulceata inca nu m-a convins.. Pupici
@Ghiocela, voi mai incerca sa fac si din alt soi, sa vad cum este.. Pupici
@Strumfita, mie dintr-un pepene mi-au iesit 3 borcanele. Desi se merita sa incerci. Pupici
@Cristina, ii trimit eu un borcanel!! Pup cu drag
@Mihaela, culoarea chiar este super!! Pupici
Ce culoare superba are !!!! Bravooo!!
E adevarat parfumul se pierde cand pepenele galben e fiert. Incearca sa il combini cu un fruct aromat (eu am combinat cu piersici, ananas) sau sa adaugi putin praf de vanilie sau baton, scortisoara, cuisoare, ghimbir la fiert.
Adina, multumesc! Pup
@Alina S., multumesc de pont! Nu m-am gandit sa combin cu ceva! Pupici
Trimiteți un comentariu