Pentru astăzi, o pâine absolut delicioasă!
Ingrediente:
500 g faina alba
380 ml apa calduta
12 g drojdie proaspata
1 lingurita sare
3 rosii deshidratate
Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un
castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste
faina drojdia cu apa, amestecand cu o lingura de lemn. La final am omogenizat
si rosiile deshidratate (scurse de ulei) taiate bucati. Aluatul trebuie sa aiba
o consistenta moale si lipicioasa.
Vasul l-am acopeit cu folie alimentara si un
prosop, si am lasat sa creasca pentru 2 ore.
Cu 15 minute inainte sa se termine perioada de dospire, am bagat in
cuptor un vas (al meu cu interior ceramic) cu capac si l-am lasat sa se incinga
la 2200C.
Cand aluatul si-a triplat volumul, l-am rasturant pe masa infainata si
l-am adunat intr-o forma rotunda. Foarte rapid am scos cratita din cuptor, am
dat capacul de-o parte si am pus painica. Am acoperit cu capac si am bagat
rapid cratita in cuptor, lasand-o acolo pentru 45 minute.
Dupa aceasta perioada
painica a crescut frumos si a facut crapaturi. Am luat capacul si am lasat-o
inca 15 minute sa se rumeneasca si deasupra.
Am scos painea din cuptor, am rasturnat-o pe un servet curat, am
impaturit-o si am asezat painea in pozitie verticala, astfel paine isi va pastra
coaja crocanta.
Pofta buna va doresc, si va poftesc la masa!!
1 comentarii:
Bine ai revenit, mamico! Spor si la cat mai multe retete! Eventual alaturi de fete! :))) Te pupam!
Trimiteți un comentariu