Ingrediente:
19 oua prepelita
100 ml otet alb
180 ml apa
1 lingurita rasa boabe de mustar
1 lingurita rasa piper boabe
1 lingurita zahar/miere
1 lingurita zahar/miere
1 foaie dafin
2 catei usturoi
Ouale de prepelita le-am pus la fiert pentru cca 3 minute de la primul
clocot. Am oprit focul si am lasat ouale in apa.
Cand s-au racit putin, le-am
curata de coaja.
Intr-o craticioara am pus otetul, apa, mustarul si piperul. La primul
clocot am adaugat frunza de dafin, zaharul/mierea si cateii de usturoi pisati cu lama
cutitului. Am oprit focul si am lasat amestecul sa se racoreasca putin.
Intr-un
borcan am pus ouale curatate de coaja si am turnat zeama si cateva boabe de
mustar si piper. Am acoperit cu capac si am lasat borcanul sa se raceasca la
temperatura camerei, apoi l-am dat la frigider pentru 7 zile.
Sunt absolut delicioase alaturi de legume proaspete, imbinate toate intr-o salata!
5 comentarii:
Şapte zile? Vai, Simo, tu-ţi dai seama că un gurmand ca mine ar muri pe lângă frigider? :D Hmmm, pentru a avea de anul npu trebuie să le pui de la Crăciun. Grea matematica asta a bucătăriei când vine vorba de foame, serios.
Altfel, foarte frumos prezentat, ar merita să vin până la Ploieşti, nu? :D
Cred ca-s tare bune! N-am mancat oua murate pana acum.
Super! Am tot văzut zilele astea ouăle murate, și mă întrebam, la ce le folosești:( Acum m-am luminat :-* Sigur le voi proba și eu :-*
@Padre :)))) asta nu-i reteta de pofticiosi ca tine! :P Dar, daca ar face Liliana fara sa stii, ar fi perfect, nu?! Va asteptam la Ploiesti, da` sa-mi zici cu 7 zile inainte, ca din tura asta nu mai am! :) Pup cu drag
@Mari, nici eu n-am mancat, si sincer, chiar mi-au placut!! Completeaza cumva salata! Pupici
@Cris, ti le recomand cu drag! Eu inafara de salate n-am facut altceva cu ele.. Pupici
Asa ceva nu am mai vazut. Nu imi vine sa cred ca se pot mura ouale. Wow
Trimiteți un comentariu