RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Musaca

4 cartofi mari, 2 dovlecei, 2 vinete, 500 g carne tocata amestec, suc de rosii, 1 ceapa mica, 1 morcov mic, 1 ardei gras, smantana, 2 oua, sare, piper, busuioc
Cartofii se fierb in coaja. Dovleceii si vinetele se curata de coaja, se taie rondele si se presara cu sare, pentru a-si lasa zeama. Dupa cateva minute se spale si se zvanta bine, apoi se pun pe gratar. Ceapa, ardeiul si morcovul se calesc, se adauga si carnea tocata pana isi schimba culoarea. Se pune o ceasca de apa, sucul de rosii, sare, piper, busuioc. Se lasa la foc mic cca 1 ora. Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele. Se pune intr-un vas de yena, uns in prealabil cu unt, un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de dovlecel, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, iar deasupra se pune amestecul de smantana + 2 oua. Se da la cuptor cca 30 min.
Pofta buna!

0 comentarii: