RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Lasagna

Aceasta reteta am invatat`o de la sora mea Ramona, care a devenit specialista in preparate italienesti, fiind stabilita de 10 ani in Italia. Probabil ca gustul nu este chiar ca al lasagniei made in Italy, dar... va prezint o lasagna made in Danmark.
Lasagna se poate face si in mai multe straturi, eu aici am facut`o doar cu 2 straturi de foi.

600 g carne tocata
1 morcov mic
1 ceapa mica
300 ml sos de rosii
8 foi lasagna
mozzarella
unt ptr uns tava
2 catei usturoi
ulei masline
sare
piper
busuioc

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da prin razatoarea mica.
 Se caleste usturoiul in ulei de masline.
 Se scoate usturoiul si se adauga ceapa taiata marunt si morcovul ras fin
 
apoi se adauga carnea tocata, si se prajeste pana carnea isi schimba culoarea.
Se pune o cescuta de apa si se condimenteaza cu sare, piper, busuioc.
Se adauga sucul de rosii si se lasa la foc mic cca 1 ora - pana carnea este buna de consum.
 
Se fierb foile de lasagna in apa cu sare si unt.
Se unge un vas (dreptunghiular sau patrat) cu unt, se aseaza foile unele langa altele, in asa fel sa se acopere toata suprafata.
 
Se presara putina mozzarella rasa
Se pune 1/3 din compozitia de carne, apoi se presara mozzarella rasa.
Se continua cu foi, carne, mozzarella.
Se baga la cuptor, la foc mic, 30 min.
Pofta buna!

0 comentarii: