
1/2 buc.varza acra
1/2 varza cruda
0,6 kg carne tocata amestec
1 ceasca orez
1 ceapa mica
bucati de slanina
suc de rosii
marar
condimente ptr sarmale
cimbru
sare
piper
piper boabe
Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le`am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat`o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat`o, si am ales frunzele ptr sarmale.
Am ruleaza sarmalele.
Apa din vas am aruncat`o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus apoi un rand de sarmale, apoi iar varza. Deasupra am pus sucul de rosii si 1/2 cana de apa.
Am pus capacul si am dat la cuptor, la foc potrivit. Dupa 1 ora am marit un pic focul si am mai lasat inca 1 ora, apoi am luat capacul si am mai lasat 15-20 min.
Sunt excelente cu mamaliga, smantana si ardei iute (din pacate n`am avut ardei).
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu