RSS

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Varza calita cu gusa porc

Varza se poate "combina" in cratita cu multe feluri de carne: bacon, carnati, carne afumata porc, carne prajita, etc. sau pur si simplu simple, de post.
Dar pentru aceasta reteta am folosit niste gusa de porc afumata, pe care o aveam in congelator, preparata de noi in casa, tinuta la sare si usturoi, iar apoi data la fum... Hehehe! Da...afumatoare.. am facut afumatoare in Danemarca! Se uitau danezii la ea ca la circ!


Ingrediente:
1 varza cruda
1 ceapa mica
400 g gusa porc afumata
suc de rosii
crengute marar (eu am avut congelat)
sare
piper


 Se toaca varza si se freaca cu sare. Se toaca si ceapa marunt.
 Se caleste gusa taiata bucati, in ulei, iar cand sunt aproape gata, se scot pe o farfurie.
 In uleiul ramas, se caleste ceapa
 Se adauga varza si piperul.
Se pune o cescuta de apa si se mai completeaza la nevoie, cu ulei. Se lasa pe foc 15-20 min, apoi se adauga sucul de rosii si mararul 
 iar vasul se baga la cuptor.
Se serveste cu mamaliga calda si ardei iute.
Pofta buna!
 

0 comentarii: