RSS

duminică, 6 mai 2012

Rulada de biscuite si nuca de cocos

Din meniul pentru ziua mea, nu a lipsit aceasta rulada extrem de rapida, destul de ieftina si foarte spornica! Sa nu mai spun ca-i si foarte buna!!! I-am facut proba mai intai de Paste, si a fost foarte bine cotata, asa ca... am trecut-o pe lista!

Ingrediente:
3 foi napolitana
Crema biscuiti:
250 g zahar
400 g biscuiti simpli
500 ml apa
Crema cocos:
250 g zahar
5 linguri apa
200 g unt (sau margarina)
100 g nuca de cocos
300 g lapte praf


Biscuitii i-am pisat marunt, punandu-i intr-o punga si trecand cu sucitorul deasupra (merge si in robot). 
Intr-o craticioara de inox am pus la ars 250 g zahar, fara a lasa sa se innegreasca. Am stins cu 500 ml apa si am lasat pe foc pana s-a facut sirop. Am luat vasul de pe foc si am adaugat biscuitii sfaramati, amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Cu crema formata am „uns” cele 3 foi de napolitana (pe partea cu patratele mici).
Intr-un alt vas am pus 250 g zahar si 5 linguri apa, lasand sa se topeasca zaharul. Cand s-a facut sirop, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca. Am pus si nuca de cocos, am mai lasat cateva minute pe foc, apoi am oprit focul si am adaugat laptele praf, amestecand bine-bine pana la omogenizare.
Am intins crema fierbinte peste amestecul de bicuite, 
apoi am rulat strans, pe lung, cele 3 foi, 
le-am invelit in folie si le-am dat la rece.
Pentru a avea o rulada mai groasa, se pot face doar din 2 foi de napolitana, respectand aceleasi cantitati la creme.
Sa aveti pofta!!!

22 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Am ajuns prima,asta este in avantajul meu.Pap tot,tot.
Puici multi!

Danutza spunea...

Arata foarte, foarte bine! O voi incerca si eu ca nu pare greu de facut;)
Pupici!

Paradis spunea...

Wow asta este favorita mea rulada!Cumnata o face mereu!Foarte buna si aspectoasa!O zi faina!

FLORY spunea...

Ce frumos arata,de-as gasi si eu foi de napolitana!O saptamana frumoasa iti doresc!

Emily spunea...

arata minunat! sigur e delicioasa!
Te pup scumpa mea! O zi minunata!

Simona spunea...

@Mihaela, au iesit 3 bucati mari... deci nu cred ca le poti papa pe toate. Dar iti dau una intreaga numai tie! :) Pupici
@Danutza, ti-o recomand cu drag! Este extrem de usor de facut! Trebuie doar sa fi rapida in intins cremele, si mai ales desteritate sa le uniformizezi bine. D-aia am spus ca ptr inceput este bine sa incerci pe 2 foi. Pupici
@Paradis, multumesc!! Pupici si o zi minunata!
@Flory, poate gasesti foi de napolitana.. Pupici si o sapt minunata!
@Emily, multumesc! O saptamana excelenta scumpa

Alexandra spunea...

ioi ce bine arata !! super incredibil delicios ...

Alice Kitchenette spunea...

O astfel de reteta trebuie pusa bine si incercata negresit. Tare intresanta si super apetisanta!!!

Adela Zilahi spunea...

Place la mine tare mult! Am si eu o reteta asemanatoare si stiu ca este delicioasa! Arata super bine, ma faci sa salivez! Pupici!

Simona spunea...

@Alexandra, multumesc! Pup
@Alice, in ultima luna am facut-o de 3 ori... deci.. iti dai seama :) Si abia am reusit sa fac poze de final.. :) Pupici
@Adela, cred ca am vazut si reteta ta.. seamana destul de mult :) O voi incerca odata si pe a ta. Pup

Licuta Marin spunea...

Arata super bine si cred ca e un deliciu!Pup!

TeoBucatar spunea...

Imi place cocosul!Frumoasa prezentarea!

Cristina spunea...

Arata ff bine si cred ca a fost tare delicioasa. Pup

Haplea spunea...

Foarte aratoasa dar clar si foarte gustoasa!

Maria Mare spunea...

Arata minunat si e duper delicioasa:)!!!!!Pupici

Simona spunea...

@Licuta, o combinatie foarte gustoasa. Pupici
@Teo, multumesc! Pup
@Cristina, multumesc! Foarte buna este. Pup
@Haplea, mercic
@Maria, foarte buna este. Pupici

catkitchen spunea...

Hei , cu asta m-ai dat gata !!!! Ador cocosul !! ;)

The Wandering Oltean spunea...

Cea mai tare rulada vazuta in ultimul timp!
Asa ceva nu asi refuza niciodata!

cris tian spunea...

Am incercat reteta respectand cantitatile insa foile de napolitana nu se rulau, se spargeau. Am renuntat si le-am pus una peste alta, ca o napolitana. A iesit gustoasa

Simona spunea...

@Cristian, ma bucur ca ai incercat reteta.. dar imi pare rau ca ai intampinat probleme. Toata pregatirea trebuie facuta respectand intocmai pasii: se pregateste amestecul de sirop si biscuiti, care se intinde cald pe foile de napolitana; apoi pregatesti "crema" de cocos, care se intinde calda deasupra amestecului de biscuiti, apoi se ruleaza. De la "crema" de biscuiti, si de la timpul de asteptare intre pregatirea cremelor, foaia de napolitana cu siguranta se va inmuia! Conteaza si calitatea foilor.. eu am avut surpriza sa mi se rupa la rulare, dar cu grija am rezolvat problema. Sper ca data viitoare sa-ti iasa bine! Cu drag, Simona

Anonim spunea...

Intr-adevar este minunata !
Eu am facut-o prima data in graba si am uitat sa pun nuca de cocos si cu toate astea a iesit foarte buna.
Si inca un lucru bun la ea este faptul ca si daca mananci dupa o saptama sau chiar si zece zile rulada isi pastreaza prospetimea si gustul placut(eu dupa ce am facut-o a trebuit sa ma internez,iar la intoarcerea acasa inca mai aveam in frigider o bucata cu care m-am delectat). Multumim pentru reteta .

Simona spunea...

Anonim, ma bucur ca ti-a fost de folos reteta. Cu cocos este si mai gustoasa, pe cuvant! :) Si da, este buna chiar si dupa o saptamana! Mie mi se pare ca-i mai buna dupa 2-3 zile de la pregatire, dar na.. este pararea mea.
Sanatate multa iti doresc, si-ti multumesc de vizita!