RSS

joi, 13 iunie 2013

Ceafa de porc cu legume in sos de lamaie

Ceva bun... ceva simplu... ceva relativ rapid.. sau cel putin care nu necesita statul prea mult in bucatarie!

Ingrediente:

cca 500 g ceafa de porc
cimbru
boia dulce
piper alb macinat
sare
1 ceapa
6 cartofi
10 catei usturoi
boabe de piper
ulei de masline
zeama de la ½ lamaie


Carnea am portionat-o, apoi am condimentat-o cu cimbru, boia, piper si sare, si am lasat-o vre-o jumatate de ora sa se odihneasca. Intre timp am pregatit legumele: ceapa am taiat-o julien, cartofii i-am taiat felii groase.
Intr-un vas de yena am pus putin ulei de masline, apoi am asezat bucatile de carne, iar deasupra am pus ceapa si cartofii. Am adaugat piper boabe si cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului. Lamaia am stors-o, iar zeama am adugat-o peste carne si legume.
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 1 ora. Cu cca 15 minute inainte, carnea am scos-o deasupra pentru a se rumeni putin.
Am servit alaturi de conopida si varza rosie.

10 comentarii:

Andreea Denisa spunea...

Simona draga , ce bunatate ai facut!!
Pupici!

Mihaela Mihalache spunea...

super idee :) Pupici

The Wandering Oltean spunea...

Ceva bun... ceva simplu... Adevarat!!!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Numai bun pentru carnivorii mei!
Pup!

Paula Gafitescu spunea...

imi place ce ai pregatit tu aici! Vin si eu la masa. Te pup

Haplea spunea...

Un adevarat festin culinar!Yummyy

Danutza spunea...

Ce-mi plac mie retetele astea simple si super gustoase!! :*

Timea spunea...

O mancare simpla si buna. Pup Simona scumpa!

Rocsy Ciobanu spunea...

Un preparat bun si consistent!

catkitchen spunea...

Grozava combinatia !! ;)